• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
"HÜDA PAR Türkiye siyasetine değerler kazandırdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adil Bir Düzenin Tesisinde Gençliğin Rolü" temalı bir konferansta konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin,  HÜDA PAR'ın, 5 yıllık tarihi içerisinde Türkiye siyasetine ahlaki, insani ve dine değerler kazandırdığını ifade etti.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adil Bir Düzenin Tesisinde Gençliğin Rolü" temalı bir konferansta konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şehitkamil Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, GİK Üyesi Metin Kaya, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Başkan Yardımcıları, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya bir açılış konuşması yaptı.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar`ın yaptığı selamlama konuşması sonrası kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, HÜDA PAR ile birlikte Türkiye siyasetinin değer kazandığının altını çizdi.

Şahin, "Malumunuz, kuruluşumuz 5 yılı daha yeni buldu. Fakat bu kısa 5 yıllık süre içerisinde HÜDA PAR Türkiye siyasetine çok şeyler kazandırdı. HÜDA PAR siyasete girerken önüne bazı hedefler koydu. Bu hedeflerinin başında da siyasete değerler kazandırmak vardı. HÜDA PAR ile birlikte Türkiye siyaseti değerlere kavuştu. Ahlaki, insani, dini değerlere kavuştu." dedi.

Türkiye`de siyaset kurumunun çıkarlar üzerine kurulu olduğunun altını çizen Şahin,  çıkarlar üzerine kurulu siyasetin ‘canavarlık` olduğunu söyledi.

Şahin, "Bu canavar siyaset toplumu kutuplara ayırdı, bölüştürdü, ayrıştırdı, çatıştırdı. Parti, grup ve kişisel çıkarlar üzerine kurulu bir siyaset Türkiye`de maalesef topluma ve ülkeye huzur getirmedi. HÜDA PAR`dan önce siyasette fedakârlık ve maslahat diye bir kavram yoktu. Memleketin, ülkenin, toplumun maslahatı diye bir kavram yoktu. Son birkaç yıl içerisinde HÜDA PAR, Türkiye`nin içinden geçtiği kritik eşiklerde ortaya koyduğu sağduyulu tavrıyla, halkın maslahatını merkeze alan siyasetiyle memleketin, ülkenin, ümmetin sahil-i selameti oldu." ifadelerini kullandı.

"Bizim zararımıza da aleyhimize de olsa biz memleketin ve toplumun maslahatını önceledik" diyen Şahin, bu tavrın Türkiye siyasetinde alışılmamış bir durum olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin yanlış ayarlar üzerine bina edildiğini ve ideolojiler üzerinden gidilerek toplumun değerlerine savaş açıldığını belirten Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ideolojiler 90 yıl boyunca ülkede sadece sorun üretti. Ülke insanının, bilhassa gençlerinin geleceğini kararttı. Baskıcı, inkârcı, ötekileştirici anlayış bu sistemin sembollü oldu. Ülke insanına huzur ve kardeşlik getirmedi. Bir arada, huzur içerisinde ve kardeşçe yaşayan toplumu ayrıştırdı, çatıştırdı ve yüz yıllık sorunlar üretti. Canımızı çokça yakan, acıtan Kürt meselesi cumhuriyetle beraber sistemleştirilen ırkçılığın Kürtlere yönelik zulmünün sonucu olarak karşımıza çıktı. PKK denilen baş belası bu sorunun doğmasına zemin hazırladı. Genel bir ezber olan 40 bin rakamı 90`lı yıllarda kaldı. 40 bin şuan 60 bine, 80 bine çıktı. 80 bin cana, gencecik cana, çocuğa, insanlarımızın hayatına mal oldu."

Son günlerde Atatürk ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen Şahin, Atatürk`ün tartışılamaz biri olmaması gerektiğini belirterek, doğru noktadan tartışılmasının gerektiğini söyledi.

Şahin, "Atatürk, bugünlerde tartışıldığı noktadan değil de cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki uygulamalarıyla, uyguladığı yöntemlerle, politikalarıyla, pratiğiyle tartışılmalıdır. Atatürk doğru tartışılırsa, bugün yaşadığımız toplumsal düşmanlıkların, çatışmaların, huzursuzluğun temelinde Atatürk ve Kemalist ideolojinin olduğu görülecektir." dedi.

Ülkenin halen cumhuriyetin sembolleri üzerinden idare edildiğini belirten Şahin, devlet yönetiminde Kemalist ideolojinin kalıntılarının halen etkili olduğunu söyledi.

"Kemalist ideoloji bu ülkenin anayasasında, devlet teamüllerinde, zihin kodlarında var"

Şahin, Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 4- 6 yaş arasındaki çocukların takkeli, sarıklı ve başörtülü fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlatmasını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Daha 2-3 gün önce küçük çocuklarımız için eğitim amaçlı yapılan bir provaya soruşturma başlatıldı. Çocuklar camiye götürülmüş, kız çocukları başörtüleriyle ve erkek çocuklar takkesi ile namaz provası yapmışlar. Hemen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı bir birim de soruşturma başlatmış. Bunun anlamı; bu ülkede Kemalist ideoloji halen etkin olmaya devam ediyor. Kemalist ideolojinin kalıntıları yönetimde halen etkin olmaya devam ediyor. Gece yarılarında çocukları balelere götürürler kimse onlara ve ailelerine yönelik bir eleştiri yapmaz. Her hangi bir soruşturma açamaz, hatta alkış tutarlar. ‘Çağdaş Türkiye, modern Türkiye` derler.  Ama ne zaman ki bu ülke de çoğunluğu teşkil eden Müslümanların çocukları dini değerleri üzerine yetiştirilmek istense, başlarındaki örtülerle ilahi söylemek için sahneye çıksa, namaz provası için eğitilseler hemen soruşturmalar başlatılır, hatta muhtıralar bile verilir. Kemalist ideoloji bu ülkenin anayasasında, kanunlarında, hafızasında, devlet teamüllerinde, bürokrasisinde ve zihin kodlarında var. Bu ülke Kemalist ideolojiden kurtulmadığı müddetçe nice genç beyinler bu ülkede heba olacaktır."

Bir ülke için adalet kavramının mühim olduğunu belirten Şahin, "Adalet, bir şeyin olması gereken yerde olmasıdır. Değilse, yani bir şey olması gereken yerde değilse bu zulümdür. Allah her şeyi adalet üzerine, denge ve mizan üzerine yarattı. Her şeye hakkını takdir etti, tayin etti. Biz Allah`ın tayin ettiği doğrultuda, her şeye olması gereken yeri, konumu verirsek o zaman gerçek manada adalet sağlanmış olur. Adalet hayatın ta kendisidir. Bir yerde adalet yoksa orada hayat, kardeşlik, huzur yoktur. Bir yerde düşmanlık, kargaşa, çatışma varsa orada zulüm vardır. Bugün dünyada yaşadığımız bütün sorunların temelinde adaletsizlik vardır." açıklamasında bulundu.

Konferansta,  HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları tarafından düzenlenen turnuvada şampiyon olan takıma, turnuvaya katılan gençlere ve turnuvaya katkıda bulunanlara ödül verildi. Konferans, seslendirilen ilahilerden sonra Abdulkadir Üstündağ`ın yaptığı dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir