• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Bismil`de 5 park açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde çeşitli mahallerde bulunan, yapımı tamamlanan 5 parkın açılışı gerçekleşti.

Açılışlara Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Bismil Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural ve İlçe Emniyet Müdürü Vekili Cumhur Bakdemir katıldı.

Yukarı Darlı Mahallesi`ndeki parka Şehit Ömer Halis Demir adı verildi. Açılışı yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, parkta çocuklarla sohbet etti. Gülenç, “Devlet para gönderdi biz de yaptık sizler buraya gelip rahat rahat oynayınız diye. Bu parkta siz oynayacaksınız, parkı siz koruyacaksınız. Kırmayın, dağıtmayın ve sahip çıkın.” diyerek çocuklarla sohbet etti. Açılışa aileler ve çocuklar katıldı.

İçerisinde futbol sahası bulunan ve başka bir parkın açılışını yapan Gülenç, çocuklara top verdi ve onlarla sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Gülenç, ”Bu yapılan parktan memnun musunuz? Daha önce park için nerelere gidiyordunuz?” diye sordu. Çocuklar da bu yeni açılan parktan çok memnun olduklarını Bismil`de daha önce sadece bir parkın olduğunu, ona da 3-4 mahalle yürüdükten sonra varıldığını ve bundan dolayı yorulduklarını varana kadar çok zaman kaybettiklerini belirterek Gülenç`e açılan parktan dolayı teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, ”Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç`in talimatıyla 3 bin 900 metre kare alanında park yaptık. Çocuk parkı, yeşillendirme, ailelerin dinlenme, oturma yerleri ve su havuzlarının bulunduğu bir alan yaptık ve çalışmalarımız bu yönde devam edecek. Bu park alanında akşamları güzel bir ortam olacak insanlar buralarda rahat dinlenecek, iftar saatinde buralar yoğun olacak. Çocukların hafta içi buralarda gezip eğlenebileceği bir alan oluşturduk.Bu parkı çok çeşitli ve özel olarak yaptık. özelikleri olarak çocuk parkı var robot yapım özel çizimle yapıldı. Bu alan geniş bir alan, iki tane çocuk parkı var. Şu an mevcut 200 tane çocuğun oynayabileceği bir alan. Zıplamalı trambolin yapıldı. Su havuzları ve şemsiyeli alanlar mevcut." dedi.

Ramazan ayında iftar sofralarını burada açabileceklerini söyleyen Çekiç, ”Yeşil alanı halkın hizmetine sunduk. Parkın içinde insanların lavabo ihtiyaçlarını giderilmesi için tuvaletler yaptık engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak onlar için de özel tuvalet yerleri yaptık. Bismil`de bunun gibi 5 tane park yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili başka projelerimiz olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir