• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Ankara'nın güneydoğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 4 ile 8 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Gümüşhane, Erzincan, Tunceli ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm), Adana, Osmaniye ve Hatay ile Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yıldırım, su baskını, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Rüzgârın Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-75 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamlar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Toz taşınımı uyarısı!

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Van) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin sabah saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile sabah saatlerinde Ankara'nın güneydoğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gümüşhane ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 25°C

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde güneydoğu çevreleri (Bala, Şereflikoçhisar) yerel hafif sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Muğla: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu 24°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 14°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu 16°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir