• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
"Belediyeler hizmet için halkın eylem yapmasını beklememeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Eyyübiye ilçe teşkilatı, esnafın ve mahalle sakinlerinin şikâyetlerini dinledi.

Mahalledeki yolların yapılması için birçok kez belediyeye başvuruda bulunduklarını belirten mahalle sakinleri, isteklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yol kesme eylemi yaptıklarını ve bunun üzerine yollarının yarım yamalak da olsa asfaltlandığını söylediler.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat, söz konusu eylemin ardından belediyenin yolu gece saatlerinde asfaltladığını ancak yapılan işin standartlara uygun olmadığı için mahallelinin tepkisine yol açtığını belirtti.

Alkanat, “Yaklaşık 20 gün önce parke taşlarıyla döşeli olan yolu asfaltlamak üzere çalışma başlatan Eyyübiye Belediyesi, parke taşlarını kaldırdıktan sonra asfaltlama çalışması yapmamıştır. 20 gün boyunca devam eden ve halk ile belediyeyi karşı karşıya getiren bu sorun mahalle sakinlerinin ve esnafın yol kapatma eyleminden sonra dikkate alınmış, tepkiler üzerine yola dökülen asfaltın baştan savma yapılması ise olaya karşı ciddiyetsiz yaklaşıldığını göstermiştir. Mahalle sakinleri belediyeyi ve beyaz masayı defalarca aramalarına rağmen talepleri karşılık bulmamış, halkımız mağdur edilmiştir. Bilhassa araçların geçişi sırasında oluşan tozlu havadan dolayı çok ciddi sorunlar yaşandığı mahalle esnafımız tarafından dile getirildi." dedi.

Bu çalışmanın halkın tepkisini dindirmek için üstünkörü yapılıp, aceleye getirildiğini dile getiren Alkanat, sözlerine şöyle devam etti: "Halkın yolu kapatması sonrası belediye ekipleri dün gece gelip asfalt dökmüşler fakat çok düzensiz bir şekilde yapılmış. Bazı yerler çok düşük olduğu için rögarlar taşıyor ve su göletleri oluşuyor. Esnaf bundan ciddi bir şekilde şikâyetçi."

"Belediyeler mağduriyetleri gidermelidir"

Son olarak belediye yetkililerine seslenen Alkanat, "Halka hizmeti düzgün ve hakkını vererek yapsınlar. Bu milleti mağdur etmesinler. Bir işin yapılması gerekiyorsa milletin eylem yapmasını beklememeli ve o mağduriyetleri gidermelidir. Bu, belediyenin asli görevidir. Bir an önce etrafa yayılan bu lağım suyu ve kokusunun giderilmesi için harekete geçmelidir. Unutulmamalıdır ki o makamlar halka hizmet etmekle mükelleftir." ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir