• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Bingöl`de hortumun vurduğu bölgede hasar oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de Hortumun etkili olduğu merkez Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasında evler, ağırlar büyük çapta zarar görürken,  hortum nedeniyle 2 kişiinin yaralandığı mezrada çok sayıda kavak ve meyve ağaçlarının kökünden söküldüğü görüldü.

Öğlen saatlerinden sonra Bingöl Merkez Sündüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasında dolu yağışının ardından etkili olan hortum mezrada bulunan evlere ve hayvan barınaklarına büyük çapta zarar verdi. Elektrik telleri tamamen koparak devre dışı kaldığı için elektriğin kesildiği mezrada büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.

Hortumun olduğu an bölgede haber çalışmalarını yapan İLKHA muhabiri, köylülerin yaşadığı hortum felaketi ardından mezraya gelerek yaşanan felaketi görüntüledi.

"Her şey bir anda oldu"

Yaşadıkları o korkulu anları anlatan mezra sakinlerinden Ahmet Nebi, "Hortum geldiği an tam kapıdaydım, içeriye geçmeye çalıştım. Üç kişiydik. O anda çatı ile beraber bizi aldı. Biz çatının altında kaldık. Başka bir şey görmedik her şey bir anda oldu. Her şeyi süpürüp alıp götürdü. Köyde bulunan evlerin ve ağırlarının yüzde 90 çatısı uçmuş. Evlerin içinde ne kadar zarar var onu bilmiyorum. Ama zarar büyük. İki yaralı var biri benim." dedi.

“Köye vardım 5 dakika sonra büyük bir hortum oldu”

Bingöl Üniversitesinde idari personel olarak çalışan ve hortum esnasında köyde bulunanlardan Abdullah Bajormuş ise, "Köye ziyarette geldim yaklaşık 5 dakika sonra büyük bir hortum olayı oldu. Şahsi arabam zarar gördü. Aynı şekilde köy okulu, evlerin ve ahırların çatıs uçmuş durumda. Şu an her şey yerle bir. Bu bir afettir. Yapacak hiçbir şey yok.  Yetkilerin bir an gelip zarar ve ziyanları tespit etmesi gerekir." diye konuştu.

"Şu ana kadar böyle bir şey görmedim"

Köylülerden Niyazi Baralay da her şeyin bir anda olduğunu söyledi.  Hortum olayında kendi ahırı ve evinin de çatısını uçtuğunu aktaran Baralay, "Evlerin çatısı uçtuğu için çatıda ne varsa hepsi gitti. Ahırda hayvanlar vardı,  bazı hayvanlar da zarar gördü. Ben şu ana kadar böyle bir şey görmedim." ifadelerini kullandı.

Hortum felaketinde yaralanan köylülerden,  Ahmet Nebi ile Abdurrahman Barsbay, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınd.  (İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir