• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şiir ve makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Muhammed`in hayatını ve mesajını insanlara ulaştırmak gayesiyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum ayı münasebetiyle düzenlediği şiir ve makale yarışmasında Gaziantep`ten katılıp dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve makale yarışmasına Gaziantep`ten "Emrolunduğun gibi" adlı şiiri ile katılan ve Türkiye genelinde ikinci, Gaziantep`te de birinci olan İbrahim Vural`a platform yetkilileri tarafından ödülü takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren Vural`a ödülünü takdim ettikten sonra İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Sözcüsü Mustafa Kaya, Platform olarak bu tür etkinlikleri düzenlemelerindeki amacın insanları Hz Muhammed sevdasıyla bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Kaya, “Biz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak düzenlemiş olduğumuz şiir ve makale yarışmasında İbrahim Vural kardeşimiz ‘Emrolunduğun gibi` adlı şiirini platform merkezimize gönderdi. Platform merkezimiz kardeşimizin bu şiirini değerlendirerek şiiri dereceye girdi. İlimizin birinci, Türkiye geneli ise ikinci şiir oldu. Ben İbrahim Vural kardeşimize teşekkür ediyorum. Diline ve yüreğine sağlık, şiiri gerçekten güzeldi. Çok duygulu ve manidardı. Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

Platform olarak bu tür etkinlikleri düzenlemelerindeki amacın insanları Hz Muhammed sevdasıyla bir araya getirmek olduğunu söyleyen Kaya, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak biz hayatımızın her alanında bütün çalışma ve gayretimiz peygamber efendimizi her haliyle insanlara götürmek, yaşamak ve tanıtma olacaktır. İnsanları asrımızda hiçbir sebep ile bir çatı altında toparlamak mümkün değildir. Bütün insanları hatta Müslümanları bir arada toplamanın tek yolu Hz Muhammed`dir. Söz konusu peygamber efendimiz olunca bakıyoruz ki insanlar bir araya geliyor, tek bir vücut halinde bir araya gelebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kaleme aldığı şiiriyle yarışmada Türkiye geneli ikinci, Gaziantep`te de birinci olan İbrahim Vural da, duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Vural, “Bu sayede bizler Peygamber Efendimizi tanıyoruz ve sevgimizi dile getiriyoruz. Yarışma olsun olmasın, farklı zamanlarda da ben Peygamber Sevdalıları Platformu`na şiir gönderiyorum. 3-4 yıl önce de yine şiir yarışmasında üçüncü olmuştum. Bu yarışmada da şiirimiz dereceye girdi. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Vural, “Şiir yazmak kolay değildir. Fakat içimizden gelenleri yazıya döküyoruz. Kimisi makale kimisi şiir yazıyor. Bende bir şekilde biraz şiirle aram iyi olduğu için duygularımı yazıya dökmek suretiyle bu şiiri yazdım. Dereceye girdiğim için çok sevindim, dereceye girmek güzel bir duygu. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan etkinliklere kendimizde hep katlıyoruz. Gerçekten de büyük bir adım, bir çalışmalar yapıyorlar. Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamber efendimizi ülkemize hatta ülkenin dışına da tanıtmak il il, belde belde, köy köy tanıtmaları çok büyük bir sevap kazandıracaktır. Ben tüm bu çalışmalarda emeği geçen bütün ağabeylerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin.” temennisinde bulundu.

Hz Muhammed'e olan sevgisini dile getirmek için sürekli şiir yazdığını ve bu konuda kabiliyeti ve yeteneği olanların çekinmeden bu tür yarışmalara girmesini tavsiye eden Vural, şunları kaydetti:

“Kesinlikle bu yarışmalarda dereceye girmek önemli değildir. Bu anlamda kimin kabiliyeti, yeteneği hangi konuda varsa bu çalışmalara destek vermesi bu işin en önemli yönüdür. Bana ait toplamda 18 tane şiir var. Bunların sadece 2-3 tanesini yarışmaya gönderdim. Diğerlerini ise Peygamber Sevdalıları Platformu`na ve farklı İslami çalışma yapan kurumlara gönderdim. Önemli buna katkıda bulunmaktır. Birinci, ikinci veya sonuncu olur. Bunlar sadece yarışma gereğidir.”

Vural, “Bu konuda kendilerini sınırlandırmasınlar. Herkes yazabildiği, dili döndüğü ve içinden geldiği kadar bu çalışmaya destek vermelidir. ‘Acaba birinci olur muyum, olmaz mıyım? Ya da dereceye girer miyim, girmez miyim?` şeklinde düşünmek kendini sınırlamaktır. Bu tür yarışmalara katılacak olanlar bu şekilde tedirginlikleri varsa bunu bir kenara atmalarını ve içindekilerini kaleme yazıya dökmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

İşte, İbrahim Vural`ın ‘Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışması” kapsamında kaleme aldığı şiir…

“Emrolunduğun gibi”

Muhammed'ül Eminsin, Ey Allah'ın Habibi

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Hakkın ve adaletin en baştaki şahidi

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Senden önce güçlüler, zayıfları ezerdi

Senin hak mücadelen, zulmü yerlere serdi

Hakkı zalimden alıp hak sahibine verdi

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Evs ile Hazreçliler, iki düşman kabile

Kardeş oldular birden Yesrib'e hicretinle

Mü'minler kardeş oldu, hak ve adaletinle

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Mü'min, münafık, kafir hiç ayrım gözetmedin

Bunların hiçbirine hiç haksızlık etmedin

Medine vesikası, işte senin senedin

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Savaşta ve barışta hep adaletli oldun

Haksızın karşısında, hakkın yanında durdun

Zulmü kim işlediyse, zulmune engel oldun

Daim dosdoğru oldun, emrolunduğun gibi

Veda hutbesindeyken, buyurdun mü'minlere

"Kur'an rehberinizdir, sünnet örnek sizlere"

Bu iki emanete uymak düşer bizlere

Daim dosdoğru oldun, örnek oldun bizlere (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir