• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Umut Kervanı Vakfı yeni hizmet binası dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maddi anlamda yaptığı yardımların yanı sıra manevi anlamda da yaptığı desteklerle nitelikli ve aydın nesillerin yetişmesine katkı sunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı`nın Esenler Yavuz Selim Mahallesi`nde bulunan yeni hizmet binası dualarla açıldı.

Açılış törenine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Umut Kervanı Vakfı Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Umut Kervanı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi 3. Bölge Koordinatörü Bedri Dülge, Doğru Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Fikret Gültekin, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın yanı sıra birçok STK yöneticisi katıldı.

Açılış töreninden sonra Umut Kervanı Vakfı Başkanı Abdulbaki Yeşilmen bir konuşma yaptı. Yeşilmen yaptığı konuşmada, Türkiye`nin birçok bölgesinde bulunan muhtaç ailelere yardım ulaştırdıklarını, bu doğrultuda "veren el ile alan el arasında köprü olmak istediklerini" belirtti.

Bölge ayırımı yapmadan birçok il, ilçe, belde ve köyde yardıma muhtaç olanlara ulaşmak için faaliyet alanlarını genişlettiklerine değinen Yeşilmen, “Bizler, kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. İnsanların yaptıkları sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Ayrıca doğal afetler ve her insanın başına gelebileceği durumlar sebebiyle mağduriyetler yaşanmaktadır. Umut Kervanı Vakıf olarak bu duruma seyirci kalamaz nemelazımcılık yapamazdık. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkânları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla 2013 yılında kurulan vakfımız, 2017 yılında kurumsallaşarak, her işi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Türkiye genelinde, bölge ayırımı yapmadan birçok il, ilçe, belde ve köyde kimsesizlerin yardımcısı olmak üzere faaliyet alanımızı genişletmiş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

"Veren el ile alan el arasında köprü olmak istiyoruz"

Zulme uğramış insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmayı amaç edindiklerini belirten Yeşilmen, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir, hadis-i şerifine göre hareket etmeyi prensip edindik. Mazlum ve muhtacın elinden tutarak kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamayı, Umut Kervanı Vakfı olarak koca dünyada kimsesiz, yapayalnız kalanlara kucak açarak yanlarında olmayı görev bildik. Bu şekilde insanı insan yapan değerlerin kaybolmaması için, insanlığı diri tutmanın yolunun bu olduğuna inandık. Bu düşünceyle iyilikte örnek olmak, öncü olmak için, 'veren el ile alan el arasında köprü olmak' istedik. Hayırseverlerden aldığımız bağışları, emaneti en faydalı halde, amacına uygun olarak değerlendirmek, bunu yaparken veren eli mahcup etmemek, alan eli rencide etmemeye çalışıyoruz. Din, dil, ırk, mezhep ve bölge ayrımı yapmadan yardım etmeyi ve tüm işlerimizde şeffaf olmayı hedef ve gaye edindik. Bunları yaparken Allah`a hakkıyla kul olabilmek ve evrensel kardeşlik bilinciyle, dünyanın her yerinde hak ve hakikatin, adalet ve iyiliğin, insanca yaşamanın önündeki engelleri kaldırmak için din, dil, ırk ve mezhebine bakmaksızın her nerede olursa olsun zulme uğramış ya da başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmayı amaç edindik.” ifadelerini kulandı.

“60 sivil toplum kuruluşuyla ortak çalışma kararı aldık”

Hayır çeşmesinin devamlı akmasını isteyen herkesin Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla muhtaçlara ulaşabileceğini ifade eden Yeşilmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yardımlaşma alanında sivil toplum kuruluşlarına öncülük ederek, kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirip ortak hareket bilincini oluşturmak suretiyle yardım faaliyetlerini güçlü, zamanında, en verimli yapan etkin kurum olmaktır. Hedefimizi gerçekleştirmek için hızlı bir çalışmaya başladık. Türkiye genelinde hemen hemen her ilde birçok ilçede aynı amaç için faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla direk veya temsilcileri vasıtasıyla görüşmeler yaptık. Görüşmeler neticesinde bu gün itibariyle 60 Sivil Toplum Kuruluşuyla ortak çalışma kararı aldık. Bu sayede tecrübe aktarımı yapılacak, lojistik destek verilecek, insan gücünden istifade edilecek ve daha güçlü olarak daha çok muhtacın ihtiyacını profesyonelce giderebileceğiz inşallah. Umut Kervanı Yardım Platformu ile yapılan görüşmede, daha etkin bir çalışma yapmak amacıyla bünyesinde barındırdığı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Umut Kervanı Vakfı adına faaliyet yürütmeye devam edeceğiz.  Bu hususta hazırladığımız projelerimiz vardır. Bunlar;  yetim edinme, kardeş aile, öğrenci bursu, gıda paketi, giydirme, çeyiz yardımı, kışlık yardımı, un yardımı, katarakt ameliyatları, Afrika ülkelerinde su kuyusu açma, Ramazan ayına özel gıda paketi ve kurban adaklarıdır. Bunların detayları kurumsal sitemiz olan “www.umutkervani.org.tr” adresinde mevcuttur. Vakfeden kişi ve kuruluştan kasıt, hayır çeşmesinin devamlı akmasını isteyen herkes kazancından fakir, fukaraya Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla bağışlarını yapabilirler.” dedi.

“Halkımız vakıflara güvenmeli ve sahip çıkmalı”

Devletin ulaşamadığı alanlara dahi ulaşıp insanlar arasında kardeşliği, yardımı ve paylaşmayı götürdüklerini belirten Yeşilmen son olarak şu ifadeleri kulandı: “Vakıf malını teslim alan kurum derken, yönetim kurulundan son çalışan gönüllüye kadar büyük fedakârlıklarla bu hizmetler yapılabilmektedir. Zaman zaman hayırlı faaliyetlerin önünü gölgelemeye çalışan kimi suiistimaller oluyorsa da aslında vakıflar yüzyıllardır bugünkü modern devlet yapılanmasının işlevini hep yerine getirmişlerdir. Bugün dahi devletin ulaşamadığı alanlara ulaşarak insanlar arasında kardeşliği, yardımı ve paylaşmayı götürebilmektedir. Her ne olursa olsun halkımızdan vakıflara güvenmelerini istiyoruz. Vakıflara sahip çıksınlar.” (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir