• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Filistinli esirlerin açlık grevi direnişi 33. gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulanan Filistinli esirlerin gasp edilmiş haklarının geri verilmesi için Özgürlük ve Onur adıyla 17 Nisan`da başlattıkları açlık grevi direnişi 33. gününe girerken, esirlere destek için bugün Gazze, Batı Yaka ve Kudüs`te işgale karşı direnişi artırma çağrısı yapıldı.

Gazze'deki Filistin direniş gruplarının askeri kanatları bugünün (19 Mayıs Cuma) öfke gününe dönüştürülmesi ve işgal güçlerine karşı genel seferberlik ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Gazze kentindeki Es-Seraya Meydanı'nda dün (18 Mayıs Perşembe) düzenlenen basın toplantısında direniş grupları askeri kanatlarının ortak bildirisini okuyan Kudüs Müfrezeleri sözcüsü Ebu Hamza, esirlerden herhangi birine bir şey olması halinde direniş gruplarının eli kolu bağlı kalmayacağını ifade etti.

Ebu Hamza, "Ancak güç dilinden anlayan azgın düşmanın anlaması için barışçıl gösteriler yeterli olmadıysa biz onun anlayacağı dilden konuşmaya hazırız" dedi.

Filistinli gruplar, Filistin halkını Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde temas noktalarında, işgal askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin hareket yollarında işgalcilerle çatışmaya davet ederek, Cuma gününün Filistinli kahraman esirler için "öfke günü"ne dönüştürülmesini ve işgalcilere esirlerin ardında canlı bir halkın olduğunun gösterilmesini istedi.

Dün esirlere destek kapsamında yapılan gösteri ve yürüyüşlerde Havara beldesinde Mutaz Beni Şemse adındaki Filistinli genç işgal güçlerinin ateşiyle şehit oldu.

İşgal rejimi cezaevi yönetimi esirlere baskı kurmak ve direnişten vazgeçmelerini sağlamak için yerlerini değiştirmeye devam ederken, esirlerden bazılarının su almayı da bıraktıkları belirtildi.

Esirlerin suyu almayı reddetmeleri bir yandan cezaevi idaresinin taleplerine olumlu yanıt vermeye yanaşmadığını gösterirken, diğer yandan direnişin geri dönülemez bir aşamaya geldiğinin de işareti olarak değerlendirildi.

Esirlerin direnişini yakından takip eden Basın Komisyonu, açlık grevi nedeniyle durumu ağırlaşan başta direnişin başını çeken liderler olmak üzere onlarca esirin hastane ve revirlere kaldırıldığını ifade etti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir