• DOLAR 32.463
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2477.714
  • ...
Bunu yapmayanın aracı muayeneden geçmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren tescil plakalarının Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirlenen yetkili kuruluş tarafından basılmaması veya standart dışı olması halinde araçların muayeneden geçemeyeceğini duyurdu.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete`de yayımlanan 676 sayılı KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik KanunıTnun 23`üncü maddesinde değişiklik yapıldı.

Bu değişiklikle Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapanlara ağır yaptırımlar getirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından “Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi”nin ekinde yer alan Kusurlar Tablosu 1.2.25 maddesine “Plaka Yönetmelikte belirtilen özelliklere uygun değil” ibaresi eklendi ve işlemin kusur grubu “Ağır kusur” olarak belirlendi.

Yapılan bu düzenlemeyle 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren tescil plakalarının Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirlenen yetkili kuruluş tarafından basılmaması veya standart dışı (APP, kabartma vb.) olması halinde bu araçlar “Ağır kusur” verilerek muayeneden geçemeyecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir