• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Vahdet-Der Davası mağdurlarına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, 2010 yılında FETÖ yargısı tarafından Adıyaman Vahdet-Der'e kurulan kumpas sonucu kendilerine ceza verilen Mustafa Yetiş, İsmail Alpaydın, Kamil Demiral ve Ahmet Kalan`ı Adıyaman`ın Kahta ilçesinde ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, mağdur aileleri sabır ve metanetlerinden dolayı tebrik ederek haksızlığın karşısında gösterdikleri dirayetli duruşu takdir ettiğini söyledi.

Sırasıyla Demiral, Kalan ve Yetiş ailelerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapıcıoğlu, Ahmet Kalan`ın annesi Pakize Kalan (80)  ve babası Ali Kalan`ın (92) ellerini öperek hayır dualarını aldı, gösterdikleri metanet ve sabırdan dolayı da kendilerini kutladı.

Daha sonra Mustafa Yetiş`i evinde ziyaret eden Yapıcıoğlu, Yetiş ailesinin sevincini paylaştı.

“Sergilediğiniz tavırdan dolayı minnettarız”

Vahdet-Der Davası süresince HÜDA PAR`ın sergilediği tavırdan dolayı minnettar olduklarını belirten Mustafa Yetiş`in annesi Fatıma Yetiş (82), “Rabbim sizlerden razı olsun, bizim çok fazla derdimize katlandınız. Mustafa bir gün olsun aklımızdan çıkmadı, sürekli dua ediyorduk. Sadece o değil, arkadaşları da haksız yere orada hapis yatmaktalar. Mustafa 7 yıl içeride kaldı ancak içeride haksız yere 25 yıldır yatan Müslümanlar var.” ifadelerini kullandı.

“Mustafa senin oğlun ancak bizim de kardeşimiz”

Yusufilere reva görülen zulüm karşısında herkesin üzerine düşeni yapmakla mükellef olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Ana, Mustafa senin oğlun ancak bizim de kardeşimiz, elbette ki uğradığı haksızlıklar karşısında elimizden geleni yapmak zorundayız. Kimseye bir minnet borcunuz yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Zulme maruz kalanların mağduriyeti halen devam ediyor”

Mustafa Yetiş`in anne ve babasının çok büyük bir metanet ve sabır sergilediğini belirten Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben şahidim. Anamız sürekli olarak şöyle diyordu: ‘Önce zulme uğramış ve uzun süredir hapis yatan kardeşleri çıksın sonra Mustafam çıksın.` Bu insanlara yıllardır böylesine aşikâr bir zulüm reva görüldü ve maalesef bu zulme maruz kalanların mağduriyeti halen devam ediyor. Ancak takdiri ilahi nasıl ise öyle olacak. Umuyoruz ki rabbimizden, haksız yere içeride tutulanlar için de hayırlı bir kapı açılır. Dileğimiz, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen rabbimizin bizi doğru yoldan ayırmaması, ayaklarımızı hak üzere sabit kılmasıdır.”

Bir Müslüman için hayatın her safhasının bir imtihan olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bu insanlara inançlarından dolayı haksız yere ceza verenlere bakıyoruz, bu kumpasları kuranlar cezaevinde, Mustafa ise dışarı çıktı. Demek ki, Rabbimin de bir hesabı vardır. Rabbim, Mustafa üzerinden sizleri de sıkıntılara imtihan etti. İnşallah sizler de yüzünüzün akıyla bu imtihandan çıktınız.” dedi.

“Vahdet-Der kumpas davasından tutuklu kimse kalmadı”

8 Eylül 2011 tarihinde Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adıyaman Vahdet-Der üyelerine verilen cezanın infazı Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesine yapılan itiraz sonucunda durdurulmuş, 6 sanıklı Vahdet-Der dosyasında 2 kişi geçtiğimiz aylarda "cezalarını" tamamlayarak tahliye olmuştu. Dosyadaki 2 kişi ise yurt dışına çıkma zorunda kalmışlardı. Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan'ın da Yargıtay kararının ardından tahliye edilmesiyle bu dosyadan cezaevinde olan son iki kişi de tahliye edilmiş oldu. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir