• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Diyarbakır`da yargı mensupları için veda gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Dairesinin 5 Nisan ile 9 Mayıs kararnamesiyle Diyarbakır Adliyesinde görev yapan ve başka illere atanan 14 hâkim ve savcı için veda gecesi düzenlendi.

Merkez Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen programa Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, savcı, hâkim ve adliye personelleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Aksoy, şehirde yaptıkları çalışmalarda bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, darbe girişiminde bütün kamu kurumlarıyla beraber yargının da büyük bir hasarın eşiğinden döndüğünü söyledi.

Güre, "Bu hasarı Türkiye'de hizmet veren tüm kurumlar, askeri, sivil, emniyeti ve yargısı tamamıyla iliklerine kadar hissetti. Yargı tarihinde ilk defa darbe karşıtı, halkın ve milletinin yanında olan bir yargı olarak büyük bir sınavı başarıyla geçtiğimizi düşünüyoruz. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi risk aldılar ve arkalarına bakmadılar. Meslektaşlarımın Diyarbakır'da yargı ve meslek deneyimlerinin yıllar geçtikçe ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlayacaklarından eminim. Bu nedenle meslektaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından görev yeri değişen 14 hâkim ve savcıya il protokolü tarafından plaket ve hediyeler verildi. (M. Hüseyin Temel-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir