• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Kaymakamdan engelliye akülü sandalye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin, ilçeye bağlı Kalencik köyünde ikamet eden bedensel engelli Ahmet Kalkan`a (17) akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Köy ziyaretleri kapsamında Kalencik köyünü ziyaret eden Yetgin, köyde yaşayan, bedensel engelli ve muhtaç durumda olan Kalkan`a İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan akülü sandalyeyi teslim etti.

Yetgin, “Daha önce köy ziyaretleri kapsamında Ahmet kardeşimizin akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu gördük. Bu kapsamda doğuştan engelli olan vatandaşımıza Kaymakamlığımızın destek vermesi ile onun sokağa çıkmasını ve eve mahkûm olmaktan kurtulmasını amaçlayarak akülü sandalyeyi aldık.  Bizzat elden teslim edip onun mutluluğunu görmek ve yaşamak istedik.” dedi.

Yetgin`in yardımıyla eski tekerlekli sandalyesinden yeni akülü sandalyesine binen Kalkan, köy meydanında tur attı.  Kalkan, hediye nedeniyle Kaymakam Yetkin`e teşekkür etti.

Kalkan`ın babaannesi Hediye Kalkan, “Torunum doğuştan engelliydi, o da herkes gibi dışarı çıkmak istiyordu fakat çıkamıyordu. Daha önce kullandığı sandalye çok eskiydi. Allah Kaymakamımızdan razı olsun. Torunuma yeni bir sandalye aldı, çok mutluyuz.” ifadeleri kullandı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir