• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Adana`da Baraj Kapağı Patladı: 10 İşçi Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana`nın Kozan ilçesinde, inşaat halindeki bir barajın tünel kapağı patladı. İlk etapta suya kapılıp kaybolduğu bilgisine ulaşılan 3 işçiden 2`sine sağ olarak ulaşıldı. Akşam saatlerinde, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş`tan üzücü haber geldi.

Sızıntıya Dayanamayan Kapaklar Patladı

Kozan yakınlarında, Seyhan`ın kolu olan Gökdere nehri üzerinde yapımı süren Köprü Barajı`nın tünelinde su sızıntısı oldu. Sızıntının artması üzerine barajın dip kapakları basınca dayanamayarak patladı.

Olayın yaşandığı ilk saatlerde, baraj inşaatında çalışan 3 işçinin suda kaybolduğu belirtildi.

Bölgede başlatılan aramalarda, kaybolan 3 işçiden Mehmet Aksoy ve Zakir Demirelli`ye sağ olarak ulaşıldı. İşçiler, ambulansla Kozan Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

10 İşçi Kayıp

Üzücü haber akşam saatlerinde geldi. Baraj inşaatında çalışan işçilere yönelik yapılan sayımda, 10 işçinin eksik olduğu belirlendi.

Adana Valisi Avni Coş, şunları söyledi:

"Şantiyede çalışan 10 vatandaşımıza ulaşılamamış. Bunların kayıp olma ihtimali söz konusu. Arama kurtarma çalışmaları hem karadan hem havadan devam ediyor. Bu konuda devletimizin ilgili birimleri gerekli araç gereçleri kullanarak kayıplara ulaşmak için şu saat itibariyle çalışmalarını devam ettiriyorlar. Özellikle TSK’ya ait arama kurtarma için özel olarak donatılmış bir helikopterde ilimize intikal etti. Ulaşılamayan 10 vatandaşımızı sağ salim buluruz ümit ve temennisi içerisindeyiz. "

“Bırakılan Su İçin Tüm Önlemler Alındı”

Barajdan bırakılan su için her türlü önlemin alındığı belirtildi.

Avni Çoş, "Şu anda herhangi bir taşkın ihtimali yok. Akan suyun miktarı da zaman geçtikçe daha azalıyor. Özellikle basıncın azalması nedeniyle ve inşallah 1 gün içinde suyun tamamen boşalması öngörülüyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir