• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
"Halkımızın sorunlarını dile getirecek ve takipçisi olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partililer Diyarbakır`a bağlı Kulp ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve şikâyetlerini dinledi.

Esnaf ziyaretlerinde siyasi partilerin seçimden seçime halkı hatırladıklarını belirten Kulplular, HÜDA PAR`ın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ve bunun devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaptıkları ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, esnafın ve halkın sorunlarını dinlediklerini ve bunların takipçisi olacaklarını söyledi.

Kulp esnafının başta altyapı ve temiz su olmak üzere şikâyetlerini aktaran Yılmaz, “Esnafımızın hemen hemen hepsini gezdik, dolaştık sorun ve sıkıntılarını dinledik. Bu konuda Kulpluların belli başlı bazı sorunlarını tespit ettik. Temiz su, alt yapı, yol sorunu ve yine Kulp-Muş yolunun bir an önce açılması noktasında talep var, bu da bir sorun olarak duruyor. Yine güvenlik sebebiyle emniyetin karakola yakın almış olduğu bazı tedbirler var. Gece 06.00'dan sabah 06.00`ya kadar Diyarbakır Caddesi ve Lise Caddesinin bariyerlerle kapatılması sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşıyorlar, iş yapamaz durumdalar. Bazı esnaf ise iş yerlerini kapatma dilekçesi verdikleri, vergi kayıtlarını kapatacakları şeklinde bize beyanda bulundular.” dedi.

Mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Güvenlik bir sorundur, fakat güvenlik sebebiyle esnafın mağdur edilmesi bu da başlı başına ayrı bir sorundur. Bu noktada biz yetkililerin duyarlı davranmasını ve en azından güvenlik ile ilgili saatler noktasında, araç ve benzeri giriş çıkışlar noktasında daha duyarlı olmalarını ve esnafın ticaretine engel olmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Esnafımızın talebi de bu yöndedir. Daha farklı sorunlar da var. Onlar da zamanla hallolabilecek sorunlardır. Biraz sürece ihtiyaç var. Bizim de halkın da esnafın da tespiti bu yönde. İnşallah bu noktada biz hem Kulp halkımızın, esnafımızın hem de genel olarak Diyarbakırlı hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onların sorun ve sıkıntılarını dile getirecek, takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir