• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Batman`da ortaokullar arası bilgi yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kozluk İmam Hatip Lisesi öncülüğünde ortaokullar arası bilgi yarışması düzenledi.

29 Ekim Konferans Salonu`nda düzenlenen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Şube Müdürü Mehmet Resul Kara, İlçe Müftü Vekili Mehmet Feyzi Güner, kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Jüri üyeleri eşliğinde finali yapılan yarışmaya 17 ortaokul katıldı. Öğrencilere din kültürü, matematik, tarih, fen ve sosyal alanlarda sorular soruldu.

Sorulan sorularda en çok doğru cevap veren 29 Ekim Ortaokulu 1`inci, 20 Temmuz Ortaokulu 2`nci, Atatürk Ortaokulu ise 3`üncü oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bilgi yarışması tertip komitesinden Mustafa Bölükbaşı, “İlçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. Onlardan bir tanesi de bu projeydi. Yani akademik başarıyı arttırma projesi. Bir diğer adıyla da Fen Olimpiyatları projesiydi. Bu projeyle beraber bu çalışmalar yürütüldü. Bu projemizin nihai amacı öğrencilerimizi motive etmek, onları güdülemekti. Bu projeyi imam hatip lisesi öncülüğünde yaptık. 20 Şubat`ta 17 tane okulun katılımıyla beraber bir yarı final elemeleri yapıldı. Bu 17 okuldan 5 tanesi yarı finale kaldılar. Bugün de bu 5 okuldan 3 tanesi finale geçerek 1`inci, 2`nci ve 3`üncü oldular.” dedi.

Dereceye giren okullara ödüllerin verilmesiyle etkinlik son buldu. (Muhammed Said Aksoy- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir