• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Nisanur yazarları ortaokul öğrencileriyle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nisanur Dergisi yazarları Batman merkezde bulunan 4 ayrı imam hatip ortaokulunda kız öğrencilerle bir araya geldi.

Batman`da gerçekleşen konferanslara, Nisanur Dergisi yazarlarından Arzu Demir, Sultan Demir ve Nurten Özer katıldı. Konferanslarda sosyal medya kullanımı, güzel ahlak, ahlaki ve kültürel yozlaşma konularına değinildi.  

Okur-yazar buluşmasını gerçekleştirmek ve öğrencilerin yazarlıkla ilgili bilgi edinmesini sağlamak amacıyla yapılan konferanslar, Seyitler, Abdulcelil Candan, Veysel Karani ve Mehmet Şimşek İmam Hatip ortaokullarında verildi.

Toplumun merkezinin bireylerden oluştuğunu belirten Arzu Demir, Müslümanlar olarak birbirimizden sorumlu olduğunu ve birbirlerine nasihat etmek zorunda olduklarını söyledi.

Kişinin ne kadar iyi olursa toplumda o kadar saygı ve değer göreceğini belirten Demir, “Bizi saygıya, değere götüren unsurlar, güzel ahlak, dürüstlük, doğruluk ve paylaşımcı olmaktır. İnsan, içindeki kabiliyetleri yeri ve zamanı gelince çıkarıp insanlarla paylaşması lazımdır. Allah-u Teâlâ bizlere para, makam, mevki ve yetenekler gibi bazı nimetler veriyor. Hepimizin yetenekleri farklı yöndedir. Bu yetenekleri topluma faydalı yararlı hale getirebilirsek o yetenekler şekillenir toplumda güzelliklere vesile olur.” dedi.

Konuşmasının devamında Alak süresinin ilk ayetlerini hatırlatan Demir, “Allah-u Teâlâ bizleri sürekli Allah`ın adıyla okumaya teşvik ediyor. Allah`ın adıyla okuduğumuz zaman okuduğumuz ve öğrendiğimiz ilim faydalı olur. Eğer Allah`ın adıyla okumaya başlamazsak o ilmin bize zararı dokunur. Ama bizler Yaradan`ın adıyla okuduğumuz zaman inşallah hem dünya hem de ahiret saadeti bu ayetle bize gelecektir. Bir yerde bir kötülük varsa bize düşen o kötülüğü düzeltmektir. Bizler iyi olabiliriz ama etrafımızda kötülük olduğu müddetçe bizim de kötü olmamız için etkenler fazlalaşır. Bir bataklığa girmemek için bize düşen bataklığı kurutmaktır.  Allah-u Teâlâ bize halifelik vazifesi vermiştir. İnsanlar Allah`ın yeryüzündeki halifeleridirler. Allah hayır yollarını bize açarak sevap kazanmamızı istiyor. Bir kötülük gördüğümüz zaman elimizle düzeltmeyi bizler iyi de olsak kötü olmasak da kötülüğe giden arkadaşlarımızın elinden tutup bataklıktan çıkarmamızı Allah-u Teâlâ bize emrediyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir