• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
"Obezite dünyanın en büyük sorunlarından biridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kampanyasının açılışı kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival Park'tan başlayarak Masal Park'ta son bulan kortej yürüyüşüne Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Savaş Gürsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi katılımcılara belediye tarafından "Obeziteye dur de" yazılı tişört dağıtıldı.

Protokol üyeleri kortej yürüyüşünün ardından Masal Park'ta hastanelerin kurduğu stantları ziyaret ettiler. Katılımcılar, buradan bando eşliğinde bir kilometre yürüdüler.

Antep fıstığı maskotlarının da yer aldığı yürüyüşe vatandaşlar ve engelliler de ellerinde dövizlerle destek verdiler.

Kortej yürüyüşünün ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Uyumaz, obeziteyle mücadele için az ve öz yenmesi gerektiğini belirterek, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise obezitenin dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu ve bütün dünya ülkelerinin bununla mücadele ettiğini ifade etti.

Dünyanın bir tarafında günde bir dolarla yaşamaya çalışanların, diğer tarafta ise aşırı beslenme nedeniyle obezite hastası olan insanların varlığına dikkat çeken Şahin, şunları söyledi: "Obeziteye yalnızca estetik açısından bakmamalıyız. Obeziteye sağlık açısından da baktığımız zaman çalışma hayatındaki masa başı işten dolayı sağlık değerlerinin de istenilen düzeyin altında olduğunu görüyoruz. Bu yüzden biz Büyükşehir Belediyesi olarak yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaşımızın memnuniyetini artırmak için 5 bakanlığımız ve 2 üniversitemizin desteği ile kampanyamızı başlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kampanyaya destek için bir taraftan yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz, bir taraftan şehir merkezinden Gaziantep Üniversitesine kadar olan yol üzerinde bisiklet yolu yapıyoruz. Sağlıklı besleneceğiz ama aktiviteyi de hayatımızın bir parçası yapacağız."

Konuşmalarından ardından Obezite ile Mücadele Eylem Planı'nda yer alan kuruluşlar arasında protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir