• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
TÜBİTAK için öğrencilerin hazırladığı projeler göz doldurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Hikmet Killer Fen Lisesi öğrencileri tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) için hazırlanan projeler göz dolduruyor. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan 80 projen için seçilen 28 proje, okulda sergilendi.

Okulda tanıtılmaya sergilenen projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğrencilerin geliştirdiği ve birbirinden farklı projelerin, ülkenin kalkınması ve geleceği için çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

TÜBİTAK için hazırlanan projeler hakkında bilgi veren Hikmet Killer Fen Lisesi Müdürü Erol Birişik, "Bu yıl TÜBİTAK ve Hikmet Killer Fen Lisesi işbirliğiyle 9`uncusunü düzenlemiş olduğumuz 4 bin 6 bilim fuarına okulumuzda hazırlıklar yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 80 projeden, öğretmenlerimiz tarafından seçilen ve sergilemeye layık görülen 28 projemiz okulumuzda sergilemiş bulunmaktayız." dedi.

"Toplumun refahını artıracak, bilime ve teknolojiye katkı sunabilecek mevcut projelerimiz var"

Birişik, projelerindeki gerçek amacın öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenci metotlarından biri olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Bilim fuarları genç bireylerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişine fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler öğrencinin üretme gücünü geliştirir.  Özellikle öğrencilerimizin hayal gücüyle üreticiliğinin birleştirilmesi sonucu gerçekleşir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu üreticiliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olması gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda, öğrenci ve öğretmenlerimizin özverisiyle hazırlanan projelerimizi sergilemiş bulunmaktayız."

Öğrenciler tarafından hazırlanan mevcut projelerin içinde toplumun refahını artıracak, bilime ve teknolojiye katkı sunabilecek projelerin olduğunu vurgulayan Birişik, " Şu anda projeler içerisinde görevli 39 öğrenci ve 10 danışman öğretmenimiz bulunmaktadır. Projelerimiz genellikle fen ağırlıklı olup, projelerimizin birçoğu gelişme aşamasındadır. Öğrencilerimizin bu yıl sonu ve gelecek yılda projelerimize yapacakları katkılarla bölgesel ve ülkede yapılacak TÜBİTAK yarışmalarına gönderilecek ve buralarda sergiye layık görüleceğine inanıyorum." diye konuştu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir