• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
YÖK Başkanı: Savcılık Belge İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının KPSS`deki kopya iddiaları soruşturması çerçevesinde YÖK Başkanlığına bağlı ÖSYM`de yapılan aramalarda 28 Şubat sürecine ilişkin belgeler çıkmasıyla ilgili, ``Ankara Cumhuriyet Savcılığı, yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde Yükseköğretim Kurulumuzdaki Toplumsal Faaliyetler Birimi`ne ait bir takım belgeleri bizden talep etmiştir. Biz de gereğini yerine getirdik`` dedi.

Çetinsaya, ``Üniversiteler Bölge Toplantıları`` kapsamında Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu`nda 19 üniversitenin rektörüyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından bir gazetecinin, ``Bir soruşturma kapsamında YÖK`e ait 300 klasör belgeye el konulduğu söyleniyor, neler söyleyeceksiniz-`` şeklindeki sorusu üzerine Çetinsaya, şöyle konuştu:

``Ankara Cumhuriyet Savcılığı, yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde Yükseköğretim Kurulumuzdaki Toplumsal Faaliyetler Birimi`ne ait bir takım belgeleri bizden talep etmiştir. Biz de gereğini yerine getirdik. Ama bu aşamada takdir edersiniz ki, soruşturmanın içeriğiyle ilgili herhangi bir şey söylemem söz konusu değil.``

Çetinsaya, belgelerin içeriğinin sorulması üzerine de ``4-5 yıl öncesine, çok daha öncesine ait şeyler`` dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir