• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Suriyeli küçük kız hem ağladı hem de ağlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Kadın Aile Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep şubelerinin ortaklaşa yürüttüğü “Sodes Psikososyal Destek Merkezi Projesi Tanıtımı” programında şiir okuyan Suriyeli 12 yaşındaki Ruha Hasan "Suriye`de oyuncaklarımız, okulumuz vardı, sonrada birden savaş başladı, sevdiğimiz her şey gitti" dizeleriyle herkesi ağlattı.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep`e sığınan Suriyelilere yönelik KAGEM Kültür Sanat Evinde düzenlenen programa Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, müftü yardımcıları, KAGEM Gaziantep Şube Başkanı Zehra Ünal, STK temsilcileri ve Suriyeliler katıldı.

“Manevi açlığın, ilgisizliğin ve imarsızlığın bedelini ödüyoruz”

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin manevi açlık, ilgisizlik ve imarsızlığın bedelini ödediğine dikkat çekti.

Çelik “Bugün bedenen çok sağlıklı olan insanlar var ki yaşadığı hayattan hiç zevk alamamakta. Yaşadığı topluma kelimenin tam anlamıyla bir yük olmaktadır. Bunun için bizim Müslümanlar olarak insana bakışımız, insanı çift kanatlı görüp hem maddi hem de manevi açıdan sağlıklı bir şekilde yaşatmak. Bu çalışmalar yalnız olacak çalışmalar değildir. ‘Ağaç dalı ile gürler` iltifat varsa olur. Marifetler de iltifata tabi. Eğer iltifat olmazsa marifetler zayi olur. Nice emekler, gayretler, cevherler boşa çıkar. İnsanoğlu olarak birbirimizle dayanışmak durumundayız.” dedi.

Müslümanların maddi ve manevi açıdan birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu vurgulayan Çelik, “Bizim maddi ve manevi açıdan birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Her gün ruh olarak yenilenmeye ve gıdalanmaya ihtiyacımız var. Bugün İslam ülkeleri başta kendi ülkemiz olmak üzere manevi açlığın, ilgisizliğin ve imarsızlığın bedelini ödüyoruz. Nice gençlerimiz var. Daha doğmadan ölüyorlar. Sabah sağlıklı kalkan akşama sağlıklı olarak ulaşamıyor. Onun için çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bir araya gelmeye; becerilerimizi, gayelerimizi, kaygılarımızı, dualarımızı buluşturmaya ihtiyacımız var. Maddi ve manevi gücümüzü buluşturmaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

KAGEM Gaziantep Şube Başkanı Zehra Ünal ise “Sodes Psikososyal Destek Merkezi Projesi Tanıtımı” programı çerçevesinde yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Suriyeli Emine Al- Muha da Suriyeliler adına yaptığı konuşmasında, ülkelerindeki savaşın bir an önce tamamen bitmesini istediklerini ve Türkiye`de Müslüman kardeşleri ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Suriyeli 12 yaşındaki Ruha Hasan bir şiir okudu. Suriyeli küçük kız, “Bizim de oyuncaklarımız, okulumuz vardı. Sonrada birden savaş başladı, sevdiğimiz her şey gitti. Vatanımıza geri dönüp onu yeniden yapacağız. Bu sadece benim söylediğim bir şey değil. Bütün çocuklar bunu söylüyor. Belki de bir gün bu savaş bittiğinde siz bizi burada nasıl ağırladıysanız bizde sizi Halep`te ağırlarız.” şeklindeki okuduğu şiir esnasında gözyaşlarına hâkim olamayan Suriyeli küçük kız kendisi ile birlikte katılımcıları da ağlattı.

Program Suriyeli küçük kızların seslendirdiği ilahilerin ardından Suriyeli İlham Kahmaviyi`nin yaptığı dua ile sona erdi.

Programın ardından Müftü Çelik ve beraberindekiler Suriyeli kadınların yaptıkları el işlemeleri sergi salonunu gezdi. Çelik, daha sonra Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çekti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir