• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
TESSEP`ten İnsan Hakları İhlallerine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) bugün saat 12.30 da Osmaniye Cumhuriyet Meydanında kitlesel basın açıklaması düzenleyerek Osmaniye`deki kimi okullarda yapılan başörtü zulmünü, Osmaniye T Tipi Cezaevinde Hizbullah hükümlülerine yapılan zulmü, Mustazaf Der Adana Şubesine düzenlenen saldırıyı ve Afganistan`da bir NATO üssünde Kur`anı Kerim ve dini kitapların yakılması olayını, protesto etti.

TESSEP adına Nasır Aslan tarafından okunan basın açıklamasından önce Ömer Kabişteke Hoca Kur`anı Kerim okudu.

"Baskı ve Zulüm Bitinceye Kadar Gündemimiz Başörtüsü Olacaktır"
Yüce Allahın emri olan iffet ve takva elbisesi başörtüsünü özgür kılma ve bu konudaki baskı ve dayatmaları kınamak üzere TESSEP olarak burada olduklarını söyleyen Aslan, "Buradan haykırıyoruz ki bu zulüm ve dayatmalar bitinceye kadar gündemimiz başörtüsü olarak kalacaktır." dedi.

Aslan, "2011- 2012 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasıyla Osmaniye`de adı geçen Yavuz Selim, Mimar Sinan, Yalım Erez ve Ertuğrul Gazi ilköğretim okulların da inançlarından dolayı başörtüleriyle okumak isteyen öğrenciler okul idarecileri tarafından okula alınmamış, eğitim hakkı gasp edilmiş, defalarca psikolojik baskıya maruz kalmıştır. Neticede, verilen onca kınama cezalarının ardından Yavuz Selim İlköğretim Okulunda okuyan Hümeyra ve İrem Katar kardeşler 13-02-2012 tarihinde Osmaniye Fatih İlköğretim Okuluna sürgün edildiler." dedi.

 

Hizbullah Hükümlülerine Ebu Gureyb Zulmü
Muş E Tipi Kapalı Cezaevinden Osmaniye T tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen Hasan Tilki ve Salih Yıldırım isimli Hizbullah hükümlülerine Osmaniye Cezaevi gardiyanlarınca Guantanamo ve 12 Eylül`ü aratmayacak uygulamaların reva görüldüğünü belirten Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mahkumlar cezaevi girişinde anadan doğma soyulmaya zorlandılar. Bunu kabul etmeyince de şiddet ve hakarete uğrayarak joplar eşliğinde zorla soyuldular. Bu tür uygulamaların Siyonist zindanlarında ABD Guantanamo`sunda ve Irak`ın Ebu Gureyb`inde Müslümanlara uygulandığını biliyorduk. Ama bunlar bizim ülkemizde de yaşanıyormuş."

İslami STK`lar Yoğun Baskı Altında
"İslami sivil toplum kuruluşlarının ve onların gönüllülerinin üzerinde polis ve istihbaratın baskısı devam ederken şimdi de eli molotoflu kişilerin bu kuruluşlara saldırıları İslami STK`ların ne denli yoğun baskı altında olduğunu ortaya koydu." diyen Aslan, "Platformumuza üye derneklerden Adana Mustazaf Der`e 19 Şubat günü gece yarısı derin yapılar ve onların uzantılarınca molotoflu saldırı düzenlendi. Biz buradan Adana Emniyetinden, defalarca yapılan bu saldırıları bir an önce açığa çıkarmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

TESSEP tarafından yapılan basın açıklamasında Afganistan`ın Bagram kentindeki NATO üssünde Kur`an-ı Kerim ve dini kitapların yakılması kınandı.

Basın açıklaması Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan kalabalığın attığı sloganlarla sona erdi.

 
 
 
Nurullah Sak- İLKHA
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir