• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...
"En büyük sorunlarımızdan bir tanesi personel yetersizliği"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da "Birinci Ulusal Düzeyde Ebe Ve Hemşirelik Günleri" kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Şanlıurfa 800 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, Şanlıurfa 800 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Faruk Günak ile hemşireler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, yıllardır yaşadıkları en büyük sorununun personel yetersizliği olduğunu söyledi.

Şanlıurfa 800 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Faruk Günak, ”Kim ne derse desin hemşirelik sözün kifayetsiz kaldığı bir meslektir. Şunu söyleyeyim dokunduğun insan hayata kalıyor dokunmadığın insan hayata kalmıyor. Bundan önceki süreçte hastanemiz yeni olup 800 yataklıdır. İlk açıldığında hemşire sayımız çok düşüktü ama son dönemde atamalar geciktiği için iş gücümüzü çok artırdı. İlk geldiğimizde dokunduğumuz insan ağlıyordu ama şu anda o sorun kısmen çözüldü. Bakanlığımızın desteğiyle buraya pozitif ayrımcılık yaparak hemşire ve hekim noktasında büyük destek veriyor. Bundan sonraki süreçte konu başlıkları hemşirelerimize sorarak ona göre etkinlikler yapacağız.”

Yıllardır en büyük sorunlarından birisinin de personel yetersizliği olduğunu söyleyen Erdoğan Duran, “Yıllardır en büyük sorunlarımızdan bir tanesi personel yetersizliğidir. Böyle büyük devasa tesisler Allaha `a şükürler olsun kısa süre içinde ilimizde ve ilçelerimizde bitti ve bitmek üzere olanlar vardır. Böyle devasa tesisler hizmete koymak personel ile olur. Son beş sene sizler üç kat daha çok çalıştınız. Gecenizi gündüzünüze katınız. Elbette ülkemizin içinde yaşadığı ve geçtiği son dönemi de üzerine eklediğimiz zaman belki dört kat veya beş kat daha fazla çalıştığınız dönemler olmuştur.” diye konuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşire Arife Özen ise şöyle konuştu: “Ülkemizde ve dünyada kutlanan '12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü' ve '5 Mayıs Dünya Ebeler Günü' hastanemiz olarak bilimin ışığında bir panel düzenleyerek tebrik etmek istedik. Hayat kurtarmak hastalılara şifa bulmak için mücadele eden kutsal bir görevi ifa eden büyük zorluklar yaşayan, ulaşmayanlara ulaşmak, uzak demeden ihtiyacı olanlara el uzatan çilelere rağmen insanların en güzel anılarına tanıklık eden ebe ve hemşirelerimizin hizmetinin bir bedeli olmaz. Çünkü bu bir aşktır bu bir sevdadır. Bu aşkı bu sevdayı hisseden bütün ebe ve hemşirelerimizin gönü kutlu olsun.  Çok yoğun ortamda çalışan ebe ve hemşirelerimizin yıpratıcılığı göz ününe alındığında maddi ve manevi olarak daha farklı haklara sahip olmaları gerekir.”

"Hasta ve çalışan memnuiyetinin artması için hemşirelik hizmetin geliştirmesi ve desteklemesi gerekir." diyen Özen, "Bizler bu konuda çok şanslıyız. Büyük devlet adamı Kanuni Sultan Süleyman`ın dediği gibi halk içinde muteber bir nesne gibi devlet yok olmayan devlet cihanda bir nefes gibi anlayışına sahip olan yöntemimizin bu konuda verdiği destek hem sağlık hizmetleri müdürü olarak bizi hem de hemşirelerimizi cesaretlendirmektedir. Bugün hazırlanan programda sizlere bilimin ışığında bir şeyler vermeyi planladık. İlk başladığımız noktayla ve şimdi geldiğimiz noktayla çok büyük farklıklar oluştu. Eksikliklerimizi muhakkak olacak bu konuda bizleri mahzur görün” ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir