• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
Kardeş Aile Kampanyası Somali`den Start Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yaşanan yoksulluk, savaş ve afetler nedeniyle pek çok insan her geçen gün daha büyük acılar yaşıyor. Sadakataşı Derneği ise başlattığı Kardeş Aile Projesi ile bu acılara ortak olmayı planlıyor. Dernek, proje kapsamında bağışçılarının desteğiyle muhtaçlara maddi ve manevi destek olacak.

Kardeş Aile Projesi ile yardım edilen ailelerin geçim sıkıntılarının giderilmesi, barınma olanaklarının sağlanması, çocukların eğitim giderlerinin karşılanması ve ailelere iş imkanları oluşturulması için kurs eğitimi verilmesi gibi birbirinden önemli projeler hayata geçirilecek.

Ayrıca projenin ilk olarak kapsadığı ülkeler; Irak, Suriye, Filistin, Lübnan, Somali, Etiyopya, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş. Öncelik olarak yoksulluğun ve çaresizliğin en yoğun yaşandığı mülteci kamplarındaki ailelerin seçileceği Kardeş Aile Proje`si dul, yetim ve ihtiyarların bulunduğu aileleri de bu kapsama dahil ediyor.

 

SADAKATAŞI`NIN ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kuran eğitimine büyük önem verilen Somali de talebelerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için hedeflenen Kuran Kursu temeli atıldı. 150 m2 alan üzerine kurulacak Kuran Kursundan 100 öğrenci istifade edecek. Ayrıca bölgede bulunan ekipler bağışlanan adak akika ve sadaka kurbanlarının kesimini de gerçekleştirdi.

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir