• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Esnaftan HÜDA PAR`ın `Van Raporu`na ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşan bir heyet, İpekyolu ilçesinde yer alan Ulu Camii ve Ahmedê Xanî Parkı civarında bulunan esnafı ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde HÜDA PAR Van İl Başkanlığınca hazırlanan, "Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü" kitapçığı esnafa dağıtıldı.

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, hazırladıkları "Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü" kitapçığına esnaf tarafından ilgi gösterildiğini söyledi.

Doğan, "HÜDA PAR İpekyolu teşkilatı olarak esnaf ziyaretleri kapsamında çarşı esnafını ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz Ahmedê Xanî Parkı çevresindeki esnafa il başkanlığımızın rapor haline getirdiği 'Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü' kitapçığını dağıttık. Raporu inceleme fırsatı bulan esnafın görüş ve önerilerini dinledik." dedi.

Öte yandan ziyaretleri sırasında eski VASKİ hizmet binasının (Ek Hizmet Binası) altında yer alan iş yerlerini de ziyaret ettiklerini söyleyen Doğan, buradaki esnafın sorunlarını paylaştı.

Doğan, "Ahmedê Xanî Parkı yanında bulunan eski VASKİ hizmet binasının atıl durumda ve çevreye tehlike saçtığını müşahede ettik. Esnaf bina için bir birinden farklı hazırlanan üç ayrı raporun olduğunu ve raporlara göre binanın az hasar, orta hasar ve yıkım olarak kararlarının alındığını belirtiyorlar. Belediyenin ve yetkililerin de buna bir an önce çözüm bulmasını istiyorlar. Eğer yıkılacaksa bir an önce yıkılmasını, güçlendirme yapılacaksa tekrar faal hale getirilmesi gerektiğini söylediler. HÜDA PAR olarak, Van ilimizin ekonomik sorunlarını raporlaştırıp oda, kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Bu ziyaretlerimize ve halkımızın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir