• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Haç işaretini andıran süslemelere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan Gültepe Köprülü Kavşağı`nda bulunan kuru peyzajlar haç işaretini andırmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü`ne ait Gültepe Köprülü Kavşağı altındaki bölümde Batman Belediyesine ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan süsleme (kuru peyzaj) çalışması Hristiyanlığın simgesi olan haç işaretini andırmasına vatandaştan tepki geldi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Özden Çelik, her zaman kullandığı köprülü kavşağında yapılan süslemelerin haç işaretine benzediğine dikkat çekti.

Çelik, “Bir Batmanlı olarak burası sürekli kullandığım bir güzergâhtır. Ağaç yeşermeyen köprü altı bölümlerinde haça benzer bazı tasarımlar resimler renkli taşlardan döşendiğini gördüm. Bir Batmanlı olarak bundan rahatsızım. Yaptığım araştırmada bu alanın Karayollarına ait olduğunu ve Batman Belediyesi tarafından süsleme yapıldığını öğrendim. Belediyemizden ricamdır bir an önce buraya bir el atılması lazım. Bunlar bize yakışmıyor. Bölgemize yakışmıyor. Bunlar bölgemiz insanları rahatsız edecek şeylerdir. Onlardan ricam bunlara bir el atsınlar bu tür şeyleri kaldırsınlar. Daha önce Atatürk Parkı önünde renkli direkler dikildi. Halkımız ona tepki gösterdi. Bir kargaşa oluştu. Bu kargaşa ortamının oluşmaması için bu tür şeylere taviz vermemeleri gerektiğini düşünüyorum.”dedi

Vatandaşlardan Hüseyin Memiş ise Hristiyanların simgesi olan haç işaretini anımsatan süslemelerin kaldırılmasını istedi.

Konu hakkında görüşünü aldığımız Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, haç işaretiyle kesinlikle bir alakasının olmadığını bunların sadece kuru peyzaj çalışmaları kapsamında yapılan süslemeler olduğu belirttiler. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir