• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesi Yapaklı (Beyike) köyünde ikamet eden Erikli ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren evde yaşam mücadelesi veriyor. Evlerinin duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan ve rahat uyuyamayan aile, gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Eşinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ve yıkık evinde sattığı bakkaliye tarzı eşyalarla geçinen 7 çocuk sahibi anne Ayten Erikli, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Evlerinin çatlayan ve yıkılma tehlikesi geçiren yerlerini kendi imkânlarıyla sıvayan ve kapatan anne Erikli, her yıl yetkililerin kapısına dayandığını ve cüzi yardımlarla geri çevrildiğini söyledi.

Erikli, amacının cüzi bir maddiyat olmadığını, yetkililerden yıkılmak üzere olan evinin onarılıp yapılmasını istediğini belirtti.

"Evimin tek geliri eşimin 3 aylık engelli maaşı ve yıkık odada sattığım eşyalar"

7 nüfuslu bir aile olduklarını ve 4 tane kızının okul okuduğunu söyleyen anne Erikli,  "Evimin tek geliri eşimin 3 aylık engelli maaşı, bir de içerde yıkılan odada sattığım eşyalar. Oradan da gelen günlük 3-5 TL, o da çocuklarımın okul harçlığı. Ben yetkililerden hakkaniyet bekledim. Sürekli başvurduğum yerlere tekrar tekrar gittim, tekrar tekrar başvuru da bulundum. Benim amacım kimseyi kötülemek ya da kimseyi rencide etmek değil. Benim amacım evimin onarılmasıdır. Yani bir odada 7 nüfus… Eşim, çocuklarım, okul hayatı, her şey yememiz, içmemiz bir odada. Benim amacım para değil, düzgün bir şekilde onarılıp içinde huzurlu bir şekilde yaşamak." ifadelerini kullandı.

"Benim amacım sadece bu evin onarılmasıdır"

Sosyal Yardımlaşma Vakfına, Kaymakamlığa, BİMER`e, Başbakanlık Özel Kalemine ve hatta Meclis`e dahi başvurduğunu dile getiren Erikli, mağduriyetiyle ilgili çalmadık kapı bırakmadığını dile getirdi.

Erikli, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben yapabileceğim her şeyi yaptım. Ama en son çare artık yapabileceğim bir şey olmadığını düşünerek konuyu medyaya taşımayı düşündüm. İnşallah biri duyarlı olup da bu evin onarımı için bir el uzatır artık. Ben 15 gündür Başbakanlık Özel Kalemini haftanın her 2-3 günü arıyorum. Dedikleri tek şey ‘makama bildiriyoruz, geri dönüş yapılacak` ama herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Ben Batman Milletvekili Ataullah Hamidi`ye faks çektim, şahsi olarak aradım. ‘Kozluk'u arayacağız size dönüş yapacağız` dediler ama ondan da herhangi bir dönüş olmadı. Referandumdan önce ve sonra her şekilde başvurularımı yaptım ama bana geri dönen bir yetkili hiçbir şekilde olmadı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı`nın dediği de, ‘senin evin onarımı için 1 Milyar gitti` oldu. Zaten ben bir milyar döküntü yapmaması için damı onardım. Hatta daha 300 lira vereceğim borcum var. Yetkililerden sadece bu evin onarılmasını istiyorum."

"Bu evin yıkılması gerekiyor"

Erikli, bu kadar başvurusuna rağmen yetkililerin konuya duyarsız kalmalarına anlam veremediğini belirtti.

Kaymakamlığın, bir mühendis getirterek evde incelemelerde bulunduğunu belirten Erikli, mühendisin, "Bu evin yıkılması gerekiyor, ben buraya hiçbir şey yapamam." dediğini aktardı.

Eve bazı kolonları sonradan eklediklerini aksi takdirde evin şu ana kadar yıkılmış olması gerektiğini söyleyen Erikli, bazı zamanlar duvardan parçaların döküldüğünü ifade etti.

Gün geçtikçe evin durumunun daha da kötüye gittiğini belirten anne Erikli, öte yandan köyün bütün lağım sularının evinin önünden geçtiğini ve bunun için tekrardan İlçe Kaymakamlığına başvuruda bulunduğunu söyledi.

Erikli, "Kaymakamlıktan En azından kanalizasyon alanına boru döşenmesini istedim. Gelip baktılar, ‘50 metre boru verelim` dediler. En azından aşağıya kadar inilsin diye. Sonra bana 8 tane boru verildi. Boru o pisliği taşıyamadığı için takamadım. Şu pisliği kapatmak için şu çadırları örttüm. Çünkü çocuklarım küçük, sabahtan akşama kadar pisliğin içinde oturuyor. Onun içinde oynuyor. Tifo, brüsella her şey oluyor o pislikten. Ondan dolayı da ben azından buraya da bir el atılıp kapatılmasını da istiyorum. Havalar sıcak, dışarıda pislikten, kokudan oturamıyoruz. Lağım kokusu, tuvalet kokusu hepsi birbirine karışıyor. Bunun buradan kaldırılmasını talep ediyorum."

Erikli ailesinin küçük kızlarından Aleyna Erikli de yetkilere seslenerek, "Bizim evimiz yıkılmak üzere. Niye bize kimse yardım etmiyor? Evimiz üzerimize yıkılmadan bize yardım etsinler." dedi. (Muhammed Said Aksoy- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir