• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Hafız olmak kolay ama hafız ölmek zordur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayrât Vakfı tarafından İl Müftülükleri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Sancaktepe Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen Marmara Bölgesi Hafızlık Yarışması'nın ödül töreni Bursa Ulucami'de yapıldı.

Programa İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Kütahya, Balıkesir, Yalova ve Bilecik'ten sıralamada ilk 19 içerisine giren ve umre ödülü almaya hak kazanan hafızlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Uçar'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Uçar, yarışmaya katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise hafız olmanın kolay ancak hafız ölmenin zor olduğunu söyledi. Turan, "Hafız olmak talepten ziyade nasip meselesidir ve bu herkese nasip olmaz. Hafızlık büyük bir şereftir. Bundan ebeveynler de nasiplenir. Hafızların yetiştirilmesinde emeği geçen başta ebeveynleri olmak üzere tüm hocaları tebrik ederim." dedi.

Bölge sıralamasında dereceye giren hafızların Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuduğu programda, Sakarya'dan yarışmaya katılan Seyyid Ali Bolat'ın bölge birincisi, Kocaeli'nden katılan Talha Bakıcı'nın bölge 2'ncisi ve Balıkesir'den yarışmaya katılan Hamza Yağız'ın bölge 3'üncüsü olduğu ilan edildi.

Umre ödülü almaya hak kazanan hafızlara umre çekinin takdim edildiği tören, okunan duayla sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir