• DOLAR 32.56
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2427.201
  • ...
Van'da kurallara uymayan sürücülere ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Trafik Ekiplerince, büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanındaki cadde ve sokaklarda kuralları ihlal eden sürücülere para cezası kesildi.

Ulaşım ve Zabıta Daire Başkanlıklarına bağlı trafik ekipleri, şehir merkezinde trafik ihlallerinden kaynaklanan sıkıntıları önlemek amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan kararlar gereği durak noktalarında, park yasağı levhalarının bulunduğu yerlerde, trafik ışıklarının önünde, kavşak ve yaya geçitlerinde uygunsuz park edilen araçlar ile çift sıra park eden araçlara yönelik bir uygulama gerçekleştirdi. 

Trafikte ihlalde bulunan araç sahiplerine para cezası verildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler anonslar yaparak araç sahiplerini trafik ihlallerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Uyarılara uymayan sürücülerin araçları ise çekildi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği uygulamada, belirlenen güzergâh dışına çıkan, uygunsuz yerlerde yolcu alıp indiren toplu taşıma araçları da denetlenerek aykırı harekette bulunanlara para cezası kesildi.

Sürücülerin trafik kurallarına uymaları konusunda daha dikkatli davranmalarını gerektiğini belirten ekipler, kent genelinde güvenli bir trafik ortamının oluşması için çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir