• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Heniye`den El Ezher Camisinde Tarihi Konuşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın en ünlü camisi olan El Ezher Camisinde yapılan protestolara Gazze`nin kontrolünü elinde tutan Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye de katılarak burada tarihi bir konuşma yaptı.
 
Camideki Filistin haklıyla dayanışma ve İsrail`i protesto konferansına Mısır`da bulunan Suriyeli muhalifler de katıldı. Birçok parti ve sivil toplum örgütünün desteklediği konferans mitinge dönüştü.
 
El Ezher Camisinin minberinden dinleyicilere seslenen İsmail Haniye, Kudüs için direnişe devam edeceklerini söyledi.
Mescid-i Aksa`nın Filistinlilerin kanıyla korunduğuna ve müdafaa edildiğine işaret eden Haniye, İsrail`e karşı direnişin devam edeceğini, İsrail`in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin topraklarına karşı giriştiği ihlallere Filistin halkının direneceğini anlattı.
Mısır`ın Filistin için çok önemli bir ülke olduğunu kaydeden Haniye, bu sözünü tarihten örneklerle süsledi. Haniye, İsrail`in Mescid-i Aksa`ya yönelik eylemlerine karşı bütün Filistinlilerin bir olduğunu ifade etti.
 
Haniye`nin El Ezher Camisinde yaptığı tarihi konuşma, 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin ardından Mısır`da bir ilk olma özelliği taşıyor.
 
Haniye`nin bugün yaptığı konuşmayı El Ezher Camisinde toplanan 5 bin kişi dinledi. Camide, Arap Baharı`nın olduğu ülkelerde çıkan olaylarda hayatını kaybedenler anıldı. Genç eylemciler Suriye ve Filistin için yardım topladılar.
AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir