• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
"Yaşama yol ver" etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Hasankeyf ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla "Yaşama yol ver" etkinliği ile ilk yardım eğitimi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, 112 acil sağlığın, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 7/24 kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistem olduğunu söyledi.

112 acil sağlık hizmetinin amacının, 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmak olduğunu aktaran Bodakçi, “Ambulans, acil bir hastayı veya ağır yaralı birini hastaneye yetiştirirken ona mutlaka yol verilmelidir. Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için zamanın çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Ancak yapılan çağrıların yüzde 95 oranında asılsız olması münasebeti ile halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacı ile bu gibi özel gün ve haftalarda, ilköğretim okullarımızda kompozisyon yarışmaları, çeşitli okul etkinlikleri, eğitimler, stantlar, pankartlar, tanıtımlarla çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri ile ‘Yaşama yol ver` diyoruz.” dedi.

112 acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini anımsatan Bodakçi, bu proje ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve 112 çağrı merkezini boş yere meşgul etmemek konusunda bilgilendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.(İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir