• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Mardin'de asfalt sezonu törenle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı asfalt sezonunu açtı. Artuklu ilçesine Bağlı Gökçe Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende kurbanlar kesilirken, sezonun iyi geçmesi için dualar edildi.   

Mardin’in hak ettiği yatırımlara kavuşması için bütün imkânları seferber ettiklerini kaydeden Vali Yaman, “Belediye olarak ‘Sizin için çalışıyoruz’ dedik ve bunu için ne gerekiyorsa yerine getirmeye başladık. 600 milyon TL olan 2017 belediye bütçemizin her kuruşu vatandaşlarımıza harcanacak. Kasım ayından beri yaptığımız faaliyetler ortadır. Şimdi ise daha kapsamlı projeli çalışmalar için harekete geçtik.” dedi.  

Mardin’de yollar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yaman, “Bugün burada asfaltlama sezonunu vatandaşlarımızla birlikte açtık. Yaz dönemi boyunca 400 kilometrelik asfalt çalışmamızı il genelinde gerçekleştireceğiz. Bunu kendi personelimizle yapacağız. Mardin’in kırsal mahallerinde ise 315 kilometre sıcak asfalt sathi kaplama yöntemiyle yollar güzelleştirilecek. 1000 kilometre de stabilize yol çalışması da bu dönemde olacak. Belediyemiz 3 adet kompresör tesisi ile kentin en iyi yerlere gelmesi adına hizmet vermeyi sürdürüyor. Bugün kırsal mahallelerimizi kapsayan 4 bin 600 kilometre yol ağı bulunmaktadır. 2 yıl içinde bütün kırsal yollarımız asfalt hale gelecek. Yol faaliyetleri için 120 aracımız ve 170 personelimiz 9 yerde çalışma yapıyor. Mardin çalışmalarımızla hak ettiği noktalara gelecek." dedi.

Tören, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir