• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
İşgal rejimi israilden Türkiye`ye karşı `savaş` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Müslümanlara yıllardır zulmeden terör rejimi İsrail, şimdi de 'Türkiye`ye karşı siyasi ve diplomatik savaş' çağrısı yaptı.

Mepanews'in haberine göre, İsrail'de aşırı sağ ucu temsil eden Ulusal Birlik Partisi'nin kurucularından Aryeh Eldad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail ile ilgili açıklamalarının ardından 'Türkiye ile normalleşme'nin kabul edilemeyeceği açıklamasında bulundu.

"PKK'YA DESTEK VERİLMELİ"

Terör devleti İsraile, önemli stratejik çıkarları elde etmek amacıyla Türkiye'ye karşı siyasi ve diplomatik savaş yürütme önerisinde bulunan Eldad, PKK gruplarına destek verilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “İsrail'in, Kuzey Irak ve Türkiye'deki ayrılıkçı Kürtlere destek vermesi gerekmektedir. Bağımsız bir devlet kurma noktasında taleplerine cevap verilmeli ve uluslararası ölçekte destek görmeleri için çaba gösterilmelidir.”

Eldad'ın diğer bir önerisi ise “Ermeni Soykırımı” konusunda Türkiye'ye baskı kurulması oldu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan bölgedeki istikrar sağlanamaz. Batı Şeria'nın dört bir yanını saran Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren anlayış devam edebilir mi? Sahilde top oynarken İsrail bombalarıyla parçalanan çocuk bedenlerinin hesaplarının sorulacağını çok iyi biliyoruz. Kudüs'te ezan yasağının gündeme gelmesi utanç verici. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Meselenin takipçisi olacağız. İnancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz? Dönem safları sıklaştırma zamanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir