• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Gaziantep`te engellilere sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te "Engelliler Haftası" dolayısıyla bedensel engelli 75 kişiye düzenlenen törenle akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, protokol üyeleri ve engelliler ile aileleri katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, törende yaptığı konuşmada, göreve başladıkları günden bu yana ihtiyacı olan engelli vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve şu ana kadar bin 622 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Herkesin birer engelli adayı olduğuna da dikkat çeken Tahmazoğlu, “Engelli kardeşlerimiz Türkiye nüfusunun yüzde 12`sini teşkil ediyor. Ancak, daha önce kimse bu insanların farkında değildi. Çünkü dışarı çıkamıyorlardı, evlerde hapis gibilerdi. Ellerinde akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri de yok. Yollar buna müsait değildi. Dolayısıyla bu kardeşlerimiz evlerinde hapis vaziyetteydi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Engelli kardeşlerimizin maaşları yükseltildi. Bakım ücreti gibi destekler verilmeye başlanınca bu insanların varlığı ortaya çıktı.” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kalender ise, sandalye dağıtımında emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştu: “İnsanların medeniyeti kapılarının önünde başlar, kimi okuluna kimi işine gider ve bir şekilde akşam evine döner. Sabahtan akşama kadar gerçekten de insanın onuruna yakışır bir şekilde hareket edebiliyor, vatandaş olarak herkese eşit şartlara sahip olabiliyor ve eksiklerinize rağmen yaşam alanlarından tat alabiliyorsanız; bu işin sırrını, bu imkanı sağlayan kişide aramak lazım.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engellilere sandalyeleri dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir