• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
IHO Ebrar 2017 birinci istişare toplantısı gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO Ebrar (Stichting International Help Organisation), 2017 yılı birinci istişare ve değerlendirme toplantısını,  Avrupa`nın değişik ülkelerinde bulunan temsilcileri ve Genel Başkan Abdurrahman Alpsoy'un katılımı ile, Hollanda`nın Den Haag kentinde gerçekleştirdi.

Toplantıda ağırlıklı olarak, yaklaşan Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmek amacıyla yapılacak yardımlar ele alındı.

Yapılan yardım çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Alpsoy, bu dönemde Türkiye ve dünyanın birçok farklı bölgesinde fakir ve yoksul yüzlerce aileye yardımda bulunduklarını, Türkiye ve Filistin`deki kardeş aile ve yetim edinme projesi çerçevesinde onlarca aileye sponsor bulunduğunu belirtti.

Afrika ve Yemen için acil yardım kampanyası

Alpsoy ayrıca, Afrika`da meydana gelen kıtlık nedeniyle oluşan büyük açlık krizinin giderilmesi ve Yemen`deki savaş mağdurlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için acil yardım kampanyası başlatıldığını ve bu kampanyanın devam ettiğini belirtti.

Arakan ve Afrika`da onlarca su kuyusu açıldı

Toplantıda “Temiz İçme Suyu Projesi” kapsamında su sıkıntısının had safhada olduğu Afrika ve Arakan`da açılan onlarca su kuyusu hakkında yapılan bilgilendirmenin yanı sıra yeni kuyuların hızla açılmaya devam edeceği açıklandı.

Son olarak değerlendirmede bulunan Alpsoy, “Yeryüzünde bulunan tüm mağdur ve fakirlerin yüzünü güldürmek için tüm üye ve gönüllülerimizle büyük bir özveri ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ali Aslan Işık - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir