• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Acılı anne oğlunun ölüm haberini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için 2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önünde eylem yapan annelerden olan Yüksel Karaşin, oğlu Ali Karaşin'in örgüt tarafından dağa kaçırıldığını belirtmişti.

O zaman 17 yaşında olan Ali'den bir gün evden çıktıktan sonra haber alamadıklarını söyleyen Karaşin, yaklaşık 3 yıl sonra oğlunun acı haberini aldı.

27-29 Nisan günleri arasında Tunceli'nin Pülümür, Hozat ve Çemizgezek ilçelerinin kırsalındaki Aliboğazı bölgesinde düzenlenen operasyonda öldürülen 16 PKK'liden birinin Ali Karaşin olduğu ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere, önce Büyükşehir Belediyesinin önünde, daha sonra ise Dağkapı Şeyh Sait Meydanı'nda oturma eylemi yapan Yüksel Karaşin, "Allah rızası için benim çocuğumu geri getirsinler. Yalvarıyorum, kaç gündür yaşamıyorum." diyerek sesini duyurmaya çalışmıştı.

"Ali, 'Anne bir yere gidip geliyorum.' dedi. Bir daha da gelmedi." ifadelerini kullanan Karaşin, şunları söylemişti: "17 yaşındaki oğlum Ali Karaşi'ni dağa götürmüşler. Ben belediyeye gittim, yaklaşık 5 saat belediyede kaldım ama beni kimse ile görüştürmediler. Bir taraftan barış vardır diyorlar diğer taraftan çocukları dağa kaçırıyorlar. Bu çocukları dağa çıkaranların da çocukları yok mu? Onların da yürekleri yanmıyor mu? Benim bir oğlum vardı, onu da dağa götürdüler. Eğer onlar dayanabiliyorsalar gelip kendi çocuklarını bana versinler, bir hafta onların çocuklarını saklayayım. Bakalım onlar dayanabiliyorlar mı?" (İLKHA)

Sinan başka annelere umut oldu

PKK'ye tepki gösteren aileler artıyor

Acılı anneler çocuklarına bayramda kavuşmak istiyor






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir