• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Aileler: `Bu Olayı Açıklayın Artık!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman eski Valisi Salih Şarman bir televizyon kanalında ilginç açıklamalarda bulundu. Salih Şarman, 25 Mayıs 1995`te Batman`da bir durağa konularak patlatılan ve 11 sivilin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı bombalama eyleminin MİT elemanları tarafından yapıldığı ve eylemi yapan kişinin kendi birlikleri tarafından yakalandığını ancak MİT`in, eylemcinin kendi elemanı olduğunu söyleyerek devreye girdiğini söyledi. Dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan`ın da Batman`a gelip bu olayla ilgilendiğini ve kendisinin de olayı devrettiğini belirtti.
 
Açıklamalar üzerine bombalama eyleminde hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar patlama sonrası kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini söyledi. Olay açıklama, tüm gözleri olayda hayatını kaybedenlere ve yakınlarına çevirdi. Olayda zarar görenler ve yakınları patlama ile ilgili olarak kendilerine hiçbir şekilde bir bilginin verilmediğini, bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.
 
Eylem Tamamen Sivillere Yönelikti
Olayda hayatını kaybeden Medeni Işık`ın babası Naci Işık, bu olayın üzerine gidildiği takdirde, olayın aydınlanması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek davacı olacağını ifade etti. Naci Işık, o zaman eylemcinin yakalandığının kendilerine haber verilmediğine tepki göstererek, "Bu olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar buradayken neden bir açıklama yapılmadı? Bize `bu olayda fail olan eylemciyi yakaladık. Davacı olur musunuz yoksa davacı olmaz mısınız` diye hiç bir şey sorulmadı" dedi.
 
Bize Hiç Bilgi Verilmedi
Bombalama olayında on beş yaşındaki oğlunu ve bacağını kaybederek yaralı kurtulan Şehmus Demir ise şunları anlattı: "Patlamanın olduğu yerde bir büfem vardı. Patlamadan hemen önce üç dört sefer tıkırtı gibi zil çaldı sonra da patlama oldu. Patlamada on beş yaşında bir oğlumu, bir ayağımı ve işyerimi kaybettim" Şehmus Demir, "Bu olayın üstünü kapatmak için suçsuz insanları tutukladılar. Ondan sonra bir kargaşa oluştu ve hepsini yine serbest bıraktılar. Bugüne kadar hiç kimse ne bize bir şey sordu ne de bir bilgi verdiler" diyerek yetkililerden olayın aydınlatılmasını istedi.


Faillerin Yargılanmasını İstiyoruz
Olayda yaralı olarak kurtulan Ramazan Atlak ise olayı şu şekilde anlattı, "Bir yıllık mahsulümün karşılığı olan beş altı bin lira parayı almış köyüme gidiyordum. Durakta Malatyalı bir öğretmen ve Şehmus isminde bir köylüm vardı. Şehmus, öğretmene `senin saatinden ne kadar da ses çıkıyor` diye takıldı ve hemen ardından patlama oldu. Olayda öğretmen hayatını kaybetti biz de yaralandık" dedi. Olayın koruculara yönelik olduğu iddialarına inanmadıklarını söyleyen Atlak, "Olay yerinde ve yakınında hiçbir korucu yoktu. Zaten hemen yanında okul vardı. Bu olayda da ister eylemi yapan ister eylemciyi koruyan kişiler hakkında davacıyım" ifadelerini kullandı.


Gerginliği Arttırmak İçin Yapıldı
Olay mahalline yakın yerde manav dükkanı olan Cemal Aslan ise "O gün gerçekten dehşet verici bir gündü. Patlama bize yakın bir yerde oldu. Patlamanın olduğu yerde işyerleri ve bir ilköğretim okulu da bulunuyordu. O gün oraya bırakılan bomba haince bırakılan bir bombaydı. İlkokul çocuklarının akşam dağılma saatleriydi ki, patlama hemen 10 dakika sonra olmuş olsaydı yüzlerce masum çocuk hayatını yitirebilirdi" dedi.
 
Karanlık Bir Dönemdi
Dönemin Batman Valisi Şarman`ın açıklamaları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Batman Barosu Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven, iddiaların sıradan olmadığını söyledi: "Doksanlı yıllar, bölgemizde iyi araştırılması gereken yıllardır" diyen Tanrıseven, "O dönemde bölgede yaşayan pek çok kişi devlet görevlilerinin yaptığı kanun dışı uygulamaları yakından biliyor. O dönem Batman valisi olan Salih Şarman`ın bu konuda açıklama yapmasının önemli olduğuna dikkat çeken Tanrıseven, "Savcıların gazetede çıkan haberler üzerine re`sen soruşturma başlatması gerekir. Bu olayın üstüne gidildiği takdirde, benzer olaylarda bilgi sahibi olanlardan da itiraflar gelebilir ve o karanlık süreç aydınlatılabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
 
Masum Günaydın - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir