• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
"Zenginliğinizin size hükmetmesinden korkun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir dizi programlara katılmak üzere Konya'ya geldi.

İş adamlarıyla bir araya gelen Görmez, burada katılımcılara hitap ederek, Konya'nın ilim, irfan, maneviyat ve vakıf şehri olduğunu söyledi.

Yüz yıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak ve iyiliği yeryüzüne taşımak için daha güçlü olup, daha fazla çalışmaları gerektiğini belirten Görmez, zenginlik ve servetin Allah'ı anmaktan alıkoymasından korkulmasının önemine değindi.

Görmez, "Cenabı Hak yüce kitabında ideal müminleri ve zenginleri bize tarif ederken, 'Alışveriş ve ticaret onları Allah'ı zikretmekten, onları namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoymaz.' buyurur. Biz Müslümanlar Türkiye'de her açıdan varlıkla imtihan ediliyoruz. Zaman zaman imtihanı kaybetmekle karşı karşıya kalıyoruz. Cenabı Hak, verdiği bütün nimetleri alma gücüne şüphesiz sahiptir. Hiçbir zaman şımarmamalı, hiçbir zaman gevşememeliyiz. Bu yüzyıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak, iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız. Çok daha fazla çalışmalıyız. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz. Cenabı Hak bereketini versin. Çok çalışın ve zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin, servetinizin size hükmetmesinden korkun." dedi.

"Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizi de düşünerek üretin"

Servetin kişiyi eşinden ve çocuklarından alıkoymasından korkulması gerektiğini vurgulayan Görmez, sözlerine şöyle devam etti: "Zengin olun ama yeter ki parayı kalbe koymayın. Çünkü kalp, Cenabı Allah'ın nazargâhıdır. Oraya başka bir şey girmemeli. Bütün mazlum dünyanın size ihtiyacı var, bize ihtiyacı var. Onları düşünerek zengin olun. Sadece Karabağ'daki kardeşimizi değil, Balkanlar'daki kardeşimizi değil, Afrika'nın en ücra köşesinde iki asırdır sömürgeler altında inim inim inleyen Müslüman kardeşimizi de düşünerek üretin. Çevrenizdeki fakirleri, şehrinizin fakirlerini sakın unutmayın. Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın. Her ilimizde müftülerimizle iş adamlarımız birlikte oturup zekât ve hayır müessesini bütün dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alarak, kendi yakınımızdan başlayarak, 'Allah'ın muradına uygun daha nasıl müesseseleştiririz?' bunun üzerinde birlikte durmamız gerekir."

Görmez, Türkiye'de yapılabilecek en büyük hatanın Diyanet İşleri Başkanlığının sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürülmesi olduğunu dile getirerek, "Diyanet'i sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürdüğünüz zaman camileri de devlet dairesine, imamları da devlet memuruna dönüştürürsünüz. Camiler devlet dairesi olursa imamlar da devlet memuru olur. Diyanet bürokratik bir mekanizma olursa bırakın Afrika'yı, Asya'yı, dünyayı, kendi ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması bile mümkün olmaz." şeklinde konuştu.

Son olarak Görmez, dünyada ezanın ilk okunduğu yer olan Kamçatka'ya cami inşa edecekleri bilgisini verdi.

Toplantıya, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Ali Akpınar ve iş adamları katıldı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir