• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin güneybatısının az bulutlu ve açık, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceğini açıkladı.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin kıyıları ile Iğdır, Van ve Bitlis'in doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde 2 ile 5 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin kıyıları ile Iğdır, Van ve Bitlis'in doğu ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, az bulutlu, kuzeyinin zamanla çok bulutlu, Sivas ile sabah saatlerinde Çankırı ve Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile sabah bölge genelinin (Malatya hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Iğdır, Van ile Bitlis'in doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 30°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27°C

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 23°C

Muğla: Az bulutlu ve açık 30°C

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

Zonguldak: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir