• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Gaziantep semalarında F-16 gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyadaki sayılı akrobasi timleri arasında yer alan SOLOTÜRK F-16 jeti, Gaziantep'te ilk kez bir gösteri yaptı. Binlerce vatandaşın katıldığı gösteride F-16 jeti kent semalarında göz alıcı hareketler yaptı.

Kent merkezi yakınındaki Alleben Göleti üzerinde yapılan gösteriye, Vali Ali Yerlikaya`nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgneneral Ali Ekiyor, GAÜN Rektörü Ali Gür de katıldı.

F-16 jeti gösteri uçuşunu izlemek isteyen binlerce kişi, öğle saatlerinden itibaren Alleben Göleti'ne geldi.

Göl üzerinde 30 metre ile 5 kilometre irtifalarında gerçekleşen manevralar esnasında F-16'nın kullandığı flare ve duman gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Bu yılki ikinci gösterisini yapan Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar ile Hava Pilot Üsteğmen Serdar Doğan'ın semadaki 21 ayrı manevradan oluşan gösterisi heyecanla izlendi. Gösteri yaklaşık 30 dakika sürdü.

Gösterinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iki milyonluk şehirde baharın gelişinin mutluluğunu, birlik ve beraberliği kültürel çalışmalarla taçlandırdıklarını söyledi.

Şahin, “Bugün ‘Anneler Günü` bizim Gaziantep`te aynı zamanda pazar günü bir piknik günüdür. Bahar geldi, Gaziantepliler güneşi özledi. Bir de SOLOTÜRK`le birleşince bu güzel gün bir şölene dönüştü. Biz bu coğrafyada, havada, karada denizde güçlü olmalıyız. Alleben Göleti bizim en güzel göletlerimizden bir tanesi. Yeşil var, su var. Pazar günü herkes Antep`te pikniğe geliyor. İstiyoruz ki bu muhteşem güzelliği herkes seyretsin.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir