• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Diyarbakır Müftülüğünden engellilere yönelik program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle engelli vatandaşlar, Eğil ilçesinde bulunan peygamberlerin kabirlerine götürüldü.

Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa dâhil 9 peygamberin medfun olduğu Diyarbakır'ın Eğil ilçesine yapılan ziyaret ile ilgili bilgilendirmede bulunan program koordinatörü Musa Salim Söyler, engelliler için böyle bir tur düzenlediklerini belirtti.

Söyler,10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Diyarbakır içindeki bütün engellilerle bir araya gelmeye çalıştık. Eğil peygamberler kabri ziyareti onlar için manevi bir atmosfer olacaktır. Hem kendilerine hem ailelerine yönelik böyle bir aktivite başlatmış olduk. Her gruptan yaklaşık 25`er engelli kardeşimiz var. Ayrıca üniversiteden gönüllü arkadaşlarımız var. Hem ailelerine hem kendilerine güzel bir motivasyon olur inşallah. Onların sürekli arkasında olduğumuzu, onlarla iç içe olduğumuzu göstermek için hep birlikte katılım gösterdik.” dedi.

Bedensel Engelliler Derneği eski şube Başkanı Ömer Askan da etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, “Eğil ilçesi, Diyarbakır tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri. Bu güzel yeri Diyarbakır müftülüğü aracılığıyla, özellikle engelli vatandaşlarımızın davetiyle bunu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Katılımcı olan ilgili kardeşlerimize de buraya geldikleri için, mutlu olduklarını onlar adına söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş da bu tür etkinliklerin kendilerine moral olduğunu belirterek, “Böyle manevi bir havada engelli arkadaşlarımızla burada buluşmamız çok güzel. Engelli ve sağlam arkadaşlarımızın bir arada olması adaptasyon açısından, özellikle işsizlikten bunalan, maddi sıkıntı yaşayan sosyal topluma adaptasyon anlamında bu tür etkinlikler çok güzeldir. Bu tür etkinlikler bize moral oluyor.” ifadelerini kullandı.

Tur etkinliğinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Bedensel Engelli Derneği Şube Başkanı Levent Baykara ise “Burada bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler var. Müftülük bizi buraya davet etti. Çok memnun olduk. Bize moral oluyor bizim de bu tür programlara ihtiyacımız var. Senede bir de olsa hatırlamamız güzel, ama 2 ayda bir araya gelsek daha güzel olur. Maneviyatımızı etkiliyor.” dedi.

Ziyarete katılım gösteren zihinsel engelli Şaban Uslu, böyle maneviyatı yüksek bir yere geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.  (Abdurrahman Tetik-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir