• DOLAR 32.481
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2435.833
  • ...
"Kendinizi daima yenilemeniz ve bunun için çok okumanız gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk ilçe Müftülüğü tarafından ilçede Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan da kursta eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Burada kursiyerlere hitap eden Erhan, "Kendinizi daima yenilemeniz, hitap ettiğiniz cemaatin gerisinde kalmamanız ve bunun için çok okumanız, kendinizi geliştirmeniz gerekir." dedi.

20 kursiyerin eğitim gördüğü ve iki ay sürecek olan Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursuna, Kozluk ilçesinin merkez ve köylerinden İmam Hatipler katılarak eğitim görüyor.

Hizmet içi eğitim hakkında bilgi veren İl Müftüsü Turgut Erhan, "Din hizmetlerinde etkinliğin ve verimliliğin süreklilik arz edebilmesi ancak bu görevi yürüten personelin, bilgi, beceri ve kendilerini devamlı yenilemelerine bağlıdır. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımız, mahallinde ihtiyaca yönelik hizmet içi eğitim kursları düzenlenmesine imkân sağlamış olup, bu kursta bunlardan biridir. Din hizmetlerinin temelini teşkil eden Kur'an-ı Kerim'in okuyuş, bilgi ve becerilerini belli bir düzeye çıkarmada Tashih-i Huruf kursları ve Hizmet İçi Eğitim Kurslarının önemli olduğunu ve bu kurslara gerek il merkezinde gerekse diğer ilçelerde zaman zaman devam edilecektir." dedi.

Kursiyerlere bol bol okuma tavsiyesinde bulunan Erhan, "Günümüzde herkes her türlü bilgiye anında ve çok hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. Ancak birçok kirli bilgi mevcuttur. Topluma doğru kaynaktan, doğru bilgiyi, doğru şekilde aktarmak hem göreviniz hem de sorumluluğunuzdur. İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları konusunda vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek, gençlerle ve toplumun her kesimiyle ilgilenmek, çocuklara kucak açmak, mahallenin, köyün manevi rehberi olarak, birlik beraberlik çerçevesinde görev ve vazifenizi yapmanız gerekir. Kendinizi daima yenilemeniz, hitap ettiğiniz cemaatin gerisinde kalmamanız ve bunun için çok okumanız, kendinizi geliştirmeniz gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir