• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Başbakan Yıldırım: Kaza her yönüyle araştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla'daki midibüs kazasında hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlı Arkan ve Serpil Kaldırımcı Buca Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

Cenaze törenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte katılan Başbakan Binali Yıldırım, kazayla ilgili yaptığı açıklamada bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Kaza her yönüyle araştırılacak. Hata sürücü hatası mı yol hatası mı kontrol edilecek. Yol nedeniyle yapılan kaza oranı çok azaldı ama hiçbir şey 'Yolların kralı yoktur, yolların kuralı vardır' gerçeğini değiştirmez." dedi.

Yaşanan küçük bir acı olmadığını belirten Yıldırım, "1-2 dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz tabi seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, kavuşmasıdır. Onların yollarda acı çekmelerini, yollarda bu ve buna benzer kazalara kurban gitmelerine arzu etmiyoruz. Bakın 24 tane ocağa ateş düştü. Bu acı az bir acı değil. Allah, buna benzer başka kaza bela vermesin." diye temenni etti.

Anneler Günü gezisi için İzmir Buca'dan, Muğla Marmaris'e giden 34 kişilik grubu taşıyan midibüs, dün virajı alamayıp 30 metreden aşağıya düşmüş, 3'ü erkek 21'i kadın 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir