• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Şanlıurfa esnafı Ramazanın gelmesinden umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan`a sayılı günler kala çarşı ve pazarda hareketli günler yaşanıyor. Halk, Ramazan'a girmezden evvel iftarlık ve sahurluk ihtiyaçlarını giderme heyecanı yaşarken, esnaf da bu bereketli ay için hazırlıklarına devam ediyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına anlatan Şanlıurfa esnafı, işlerinin açılacağından umutlu olduklarını söylediler.

Ramazan ayına yönelik hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Süleyman Çiftçi, "Belli ürünlerimiz geldi. Diğer ürünler ise en yakın zamanda gelir. Gelen ürünler hurma ve kayısı gibi ürünlerdir. İnsanlarımız Ramazan'a hazırlık yapıyorlar. Havalar sıcak olduğu için inşallah Allah bize Ramazan'da yardım eder. Ramazan ayında maddi yönün yanında maneviyatımıza da dikkat edeceğiz. Güzel Urfa`mıza yabancıların da gelmesini bekliyoruz. Ramazan ayı için çeşitli ürünlerimiz geldi. Ramazan'da en fazla satılan ürünler hurma ve kayısı gibi ürünlerdir. İftar için hurma çeşitlerini getirdik.” dedi.

Mehmet Başıbeyaz ise “Sizin de bildiğiniz üzere Urfa sıcak bir memlekettir. Urfa diğer illerden farklı olarak Ramazan'a ağırlık veriyor. Ramazan için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bütün esnaf Ramazan ayı için 24 saat açıktır. Ramazan-ı Şerif inşallah kazasız belasız geçer. Ramazan ayında özelikle hurma, tatlı gibi ürünler; mercimek, meşrubat gibi ürünlere ağırlık verilmektedir. Özelikle Urfa sıcak olduğu için soğuk ürünlere ağırlık veriliyor.” diye konuştu.

Müslüm Karadağ isimli esnaf da Ramazan'ın hayırlar getirmesini temenni ederek, hazırlıklarının sürdüğünü ve bereketli bir ay geçirmeyi umduklarını söyledi.

Eski Ramazanları aradıklarını ifade eden Mehmet Emin Demirtaş ise şöyle konuştu: “Millet yavaş yavaş hazırlıklara başladı. Ramazan'a daha var ama inşallah kalan süre zarfında hazırlıklar tamamlanır. Biz de zaten onu bekliyoruz. İnşallah biraz işlerimiz açılır. Bayrama yakın 15- 20 gün işler olmayacaktır. Ramazan ayında hurma, meyan kökleri, meyan şerbeti ve baharat çeşitleri gibi ürünler tüketilmektedir. Ramazan ayında özelikle çay tüketimi de fazladır.”

"Ramazan ayının gelmesini çok istiyoruz." diyen Eyyüp Boz, bu mübarek ayın huzur, selamet ve bereket getirmesini temenni etti. (Hüseyin Yetmiş - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir