• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
HAS Parti, 28 Şubat Delillerini Savcılığa Sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve beraberindeki parti yöneticileri, delilleri savcılığa teslim etmek üzere Ankara Adliyesi’ne geldi. Burada konuşan Malkoç, 16 Şubat 2012’de, 28 Şubat sürecinde suç işleyenlerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Savcılığın soruşturmayı sürdürerek ilgili yerlerden gerekli belgeleri aldığını anlatan Malkoç, ifadelerin savcılık tarafından alınmaya başladığını söyledi. Konunun kendileri ve Türkiye’de hukuk açısından son derece önemli olduğunu belirten Şeref Malkoç, 28 Şubat süreciyle ilgili delilerin önemli bir kısmını topladıklarını kaydetti.
 
DELİLLER 2 CD HALİNDE SUNULDU
Delilleri 2 CD haline getirdiklerini anlatan Malkoç, “Milletin oylarıyla seçilmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni iş yapamaz hale getirme ve TBMM’den çıkmış olan meşru hükümetin görev yapmasını engellemeye çalışan, bununla ilgili faaliyetlerde bulunan grubun TSK içerisindeki faaliyetleri, yazışmaları ve dokümanlarını birinci CD’de vereceğiz.” dedi. İkinci CD’deki dosyalarda ise TSK içerisindeki suç örgütünün basını nasıl yönlendirdiğinin bulunduğunu belirten Şeref Malkoç, basını yönlendirmek için Genelkurmay Harekat Dairesi ve Psikolojik Harp Dairesi`nden gazetelere manşet servisi yapıldığını söyledi. Malkoç, delillerin yanı sıra, 28 Şubat döneminin binlerce tanığı olduğunu, savcılığın bu kişilerin bilgisine başvuracağını dile getirdi.
"DÖNEMİN BAZI BAKANLARI TANIKLIK EDECEK"
Tanıklardan bir kısmının 28 Şubat döneminde 54. Hükümet`te görev yapan bakanlar olduğunu anlatan Şeref Malkoç, “Bunlardan diğer bir sanık da yine 28 Şubat cuntasının faaliyetlerinin belgeleyen, örgütlenmesini ortaya çıkaran; dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olan Bülent Orakoğlu. Diğer bir tanığımız da yine o dönemde tecrübesiyle hareket eden, sağduyusuyla hareket eden Hasan Celal Güzel olacaktır.” şeklinde konuştu.
"BİR GRUP ASKER, ÇİLLER HAKKINDA KAMPANYA BAŞLATMIŞ"
Genelkurmay Başkanlığında bir grup askerin dönemin DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile ilgili kampanya başlattığını savunan Malkoç, kampanya ile bütün askeri birliklere yazı yazıldığını bildirdi. Malkoç şöyle devam etti: "Bu kampanyayı TSK mensupları ve yakınları yürütecekmiş. Bunun belgelerini de veriyoruz. Asker, işini gücünü bırakmış, bir partinin genel başkanı ve parti aleyhine kampanya yürütüyor. O açıdan Tansu Hanım`ın tanıklığı önemlidir.``

Açıklamanın ardından HAS Parti`liler topladıkları delilleri savcılığa vermek üzere adliye binasına girdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir