• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Rusya ile ilişkilerin bedeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Suriye`de savaş devam ediyor. Batı ve Rusya arasındaki gerginlik devam ediyor.

NATO Rusya sınırına asker yığıyor. Rusya Eylül`de Beyaz Rusya ile “Batı 2017” adı altında askeri tatbikat düzenlemeyi planlıyor.

AB Devletleri askeri harcamalarını arttırıyor. Arabistan 100 milyar dolarlık silah satın alacak. Dünya ısınmaya hazırlanıyor…

Rusya, Ortadoğu`ya girerek zaten yüksek olan tansiyonu daha da yükseltti. Tüm uluslararası anlaşmalara rağmen istediğini okumaya devam ediyor.

Rusya ile yapılan anlaşmaları diğer devletler ciddiye alıyor. Ancak unutmaması gereken bir gerçek var 12 Mayıs 1997`de Rusya ve Çeçenistan arasında asırlarca devam eden savaşa son veren iki devlet başkanının imzalandığı bir anlaşma vardı. Üç yıl sonra anlaşmaya rağmen Rusya`nın yeni Devlet Başkanı Putin, Çeçenistan`ı işgal etti.

Kendi Devlet Başkanının imza attığı anlaşmayı tanımadı. Yüzbinlerce sivil insan öldürüldü. Çeçenistan hala işgal altında ve Rusya bununla yetinmedi. Sovyetler Birliğinden ayrılarak bağımsızlıklarına kavuşan diğer devletlerle yapılan anlaşmalara rağmen Rusya Gürcistan`a saldırdı ve Gürcistan`dan toprak kopardı.

Yetmedi, Ukrayna`ya saldırdı Kırım`ı kopardı. Yetmedi, şimdi Moldovya`ya ve Beyaz Rusya`ya da göz dikmiş durumda. Yetmedi, Suriye`ye girdi ve tüm dünyanın zalim olarak gördüğü Esed`in yanında yer aldı. Ben Esed`in avukatı değilim dedi ama, yakın koruması oldu. Yine yüzbinlerce sivilin ölümüne imza attı.

Rusya tüm dünyayı karşısına aldı
Rusya son 10 sene içinde tüm dünyayı karşısına aldı. Rusya şuanda AB ve ABD tarafından en tehlikeli ve en agresif bir devlet olarak görünüyor. Dünya siyasetinde önemli rol alan tanınmış siyasetçiler Rusya Devlet Başkanı`nı kapalı cemiyetlerde en büyük mafya babası olarak tanımlıyor.

Rus tarihinde gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluklar Putin`in döneminde yapıldı.

Tüm dünyaya doğalgazını satan Rusya kendi halkına daha pahalı satıyor.

Rus halkı bastırılmış ve köle haline getirilmiş hiçbir hakka sahip değil. Kremlin`in başına geçen her liderin aynısını yaptığını ve Putin`in yönetimi ele geçirdikten sonra seçimlerde söyledikleri hiçbir vaadini yerine getirmediği herkes tarafından bilinirken dünya siyasetinde ciddi rol oynayan bazı devletler her şeye rağmen Rusya Devlet Başkanı ile stratejik öneme sahip büyük projelere imzalar atıyor.

Türkiye de onlardan birtanesi.

Rusya iç siyaseti ve Rus halkının sosyo-ekonomik durumuna bakarsak Rusya patlamaya hazır saatli bir bombaya benziyor.

Rusya ile yapılan her anlaşmanın altında işte bu saatli bomba bulunmaktadır.

Putin`in iktidarı ne zamana kadar devam edecek kimse bilmiyor. Herşey Putin`e bağlı, ekonomisi, ordusu, ticareti, siyaseti.

Putin`e bir şey olursa tüm piramit dağılacak, Rusya yeni bir sorunla karşı karşıya kalacak.

Putin`in dayanağı FSB ve yakın dostlardan oluşan oligarklar.

Ama bunlar hepsi ölümlü dünyada yaşıyorlar. Türkiye gibi bölgenin en büyük gücü olan büyük bir devletin Rusya gibi durumu belirsiz, patlamaya hazır ve herkes ile düşmanlık eden devlet ile yapılan anlaşmalara güvenerek adım atması çok büyük yanlışlık olabilir.

Rusya attığı adımlarla kendini zaten gösteriyor.

Türkiye`nin de atacak adımlarda çok titiz davranması gerekir.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir