• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Derince köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programların sonuna geldi.

Sason'a bağlı Derince (Kaxkik) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğe; HÜDA PAR Sason İlçe Başkanı Nayif Seyitoğlu, İttihad'ul Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik, Sason Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Fikret Avcı, Derince köy İmam Hatibi Molla Ömer Yıldız, köylüler ve çevre köy sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da düzenlendi. Etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin, Vedat Yavuz ile Murat Güneş'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan ilahi sanatçılarından Vedat Yavuz, Veysi Hiçyılmaz, Fesih Tekin ve Piyanist Yusuf Şengül Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Abdulbari Çelik, Adil olan Allah tarafından her yönüyle adaletli olan Hz. Muhammed'i adil bir Peygamber olarak gönderdiğini söyledi.

Peygamberlere karşı başkaldıranlar mağlup olduklarını söyleyen Çelik, "Müslümanlar, yeryüzünde şerefli ve haysiyetli olmamız için, melekler bizimle iftihar etmeleri için Allah ve Peygamberine iman etmemiz lazım. Allah`a ve Hz. Muhammed`e teslim olmamız lazım. Onlara sırt çevirenler vallahi zelil olmuşlar. Şeytan, Firavun, Nemrut, Karun, Şeddat, Kayser, Ebu Cehil ve Ebu Lehep gibi Peygamberlere karşı çıkanlar mağlup oldular. Peygamberlere karşı gelenler ne kadar mal, mülk, şöhret ve devlet sahibi olmuşlarsa da son hayatları perişan ve zelil oldular. Rabbim onları rezil ve rüsva etti. Onun için önderimiz rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa`dır." dedi.  

Tüm Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Muhammed'in "hak ve adalet" yönün anlattıklarını ifade eden Çelik, "Aziz Peygamberin aziz ümmeti bu sene Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasıyla bütün meydanlarda biz hak ve adaleti dile getirdik. Hz. Muhammed (sav) adalet Peygamber`iydi. Çünkü o Adil olan Allah tarafından gönderilen adil bir Peygamber`di. O sadece adaleti insanlarda icra etmiyordu. O adaleti kendi nefsinden icra ediyordu. Allah adil olmamızı istiyor. Allah iyilik yapmamızı istiyor. Allah akrabaya, yoksula, fakir ve yetime bakmamızı emrediyor. Allah kötülükten, fuhuştan, azgınlıktan ve zulümden bizleri sakındırıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra Sason Rahmet Pınarı Derneğinden bir grup kız çocukları Hadis-i Şerif şöleni yaptı. İlahi Sanatçıları tarafından seslendirilen ilahiler eşliğinde köylüler halay çekti. Etkinlik Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir