• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Fuarda stant açan firma yetkilileri dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`deki bir alışveriş merkezinin otopark alanında kurulan çadırlarda düzenlenen 4`üncü Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda (MAGROTEX 2017) stanç açan firma yetkilileri, yaşadıkları sıkıntıları İLKHA mikrofonuna anlatarak, fuarda havalandırma, lavabo ve otopark sorunu olduğuna dikkat çektiler.

Kapalı alanda daha geniş ve daha güzel bir fuarın kurulması hem gelen ziyaretçilerin daha rahat edebileceklerini hem de stand kiralayan esnafın rahat bir ortamda ürünlerini sergileyebileceklerini belirten firma yetkilileri, gelecek sene bu tür sıkıntıların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

Diyarbakır`dan gelip fuarda stant açan firma yetkilisi Sabri Akbel, fuar alanın çok küçük olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Mardin`e yakışmayan bir fuar… Ortadoğu`nun ve Mezopotamya`nın en güzel merkezi burası. Fuar alanı çok küçük, sıkıntılarımız var. Otopark ve lavabo sorunu var, fuarın daha güzel bir yerde olmasını isterdik. Çünkü gelen kitle sayısı az. Dün akşam saat 18.00 itibariye bin 500 kişi geldi. Gerçekten çok düşük bir rakam, sıcaklar çok kötü havalandırma yok. Talebimiz; gelecek sene eğer fuar olursa burada olmasını istemiyoruz, fuarın daha büyük olmasını isteriz. İnşallah havalandırmayla ilgili sorunu hallederler, ter içinde kalıyoruz. Sıkıntıları iletirsiniz, yetkililer sesimizi duyar ve görürler.”

"Kapalı alanda rahat geniş alanlı bir fuarın kurulmasını talep ediyoruz"

Konya`dan fuara katılan başka bir firma yetkilisi Müslüm Dağ ise yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı:

"Özellikle bu fuarın kapalı bir alanda olması gerekiyor. Sabit bir fuar alanının olması gerekir. Çadır sıkıntısından kurtulup rahat geniş alanlı, insanların rahat edebileceği bir fuar alanın kurulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Fuara katılım iyi ama insanlar zor durumda sıcaklık bir yandan, lavaboların olmayışı, gelen ziyaretçileri sıkıntıya sokuyor. Otopark başlı başına bir sorun oluyor. Bu sorunlar önümüzdeki yıllarda giderilip yeni bir düzen geçerse katılım daha iyi olacaktır. Çünkü yurt dışından da çok gelen var. Irak bölgesinden olsun diğer bölgelerden olsun katılımlar iyi ama bu sorunlarla karşılaşıldığı zaman insanların gelişi sorun oluyor. Çünkü hem sıcak hava, hem lavaboların olmayışı insanları etkiliyor."

Adıyaman`dan katılan Emrah Yıldız da alışveriş merkezinin otoparkına kurulan çadırla da düzenlenen fuarın fiziksel şartlarının uygun olmadığını ve sıcak olduğunu söyledi. Yıldız, “Fuar alanından memnun değiliz, burası fuar alanı değil, bir AVM`nin otoparkına çadır kurulmuş fiziksel şartları uygun değil çok sıcak. Mardin tarım alanı olarak çok geniş bir ilimiz keşke daha güzel fuarlar olsa şartları daha iyi olsa bizde memnun kalalım gelecek ziyaretçilerde memnun kalsın." dedi.

Fuara ziyaretçi olarak katılan Fadıl Yavuz, “Fuar güzel ama çok sıcak, terliyoruz. Klima veya vantilatör takılmalı birde fuar geniş bir yerde yapılsa daha iyi olur.” dedi.

Dün resmi tören ile açılması planlanan fuar yaşanan protokol krizi nedeniyle resmi açılışı yapılmadan başlamıştı. Protokolde yeri ayrılmayan Vali Yaman ve beraberindekiler salondan ayrılarak fuardaki stantları gezip ürünler hakkında bilgi almıştı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir