• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hamas: `Artık Abbas Tutuklamalara Son Vermeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamas’a mensup Batı Yaka’daki milletvekilleri, iç bölünmenin sona erdirilmesi ve ulusal uzlaşının hayata geçirilmesi amacıyla Kahire ve Doha’da alınan kararların Filistin’de hayat bulması için Batı Yaka’daki siyasi tutuklamalara bir an önce son verilmesi gerektiğini belirterek, dün akşam Birzeit Üniversitesi öğrencilerine karşı sürdürülen takip ve tutuklama kampanyasını da şiddetle kınadıklarını ifade ettiler.
 
Hamas mensubu milletvekilleri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada şunları ifade ettiler: “Şu anda Kahire’de bir araya gelen taraflardan, Birzeit Üniversitesindeki İslamî Kitleye mensup öğrencilere Koruyucu Güvenlik tarafından yapılan baskıların durdurulmasını istiyoruz. Arkadaşlarının tutuklanmasına tepki gösteren öğrencilerin üniversite kampusundaki eylemleri ise sürüyor. Birzeit ve diğer üniversitelerdeki öğrencilerin Abbas’a bağlı güçlerin hukuksuz uygulamalarından korunmasını istiyoruz.”
Açıklamada ayrıca, Hamas mensuplarının tutuklandığı bir dönemde Mahmut Abbas ile Fetih hareketinin Hamas’la uzlaşıyı görüşmek için Kahire’ye gitmesinin bir çelişki olduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir