• DOLAR 32.591
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2418.276
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 24 Şubat 2012 Cuma günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Tanılır, Karadağ Büyükelçisi
Dün yayımlanan Dışişleri büyükelçiler kararnamesiyle, Bingöllü hemşerimiz Niyazi Tanılır, Karadağ büyükelçiliğine atandı.
 
2004-2007 tarihleri arasında Van Valiliği, 2007 - 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş Valiliği yapan Tanılır 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. Bir süre Merkez Valiliği görevini yürüten Tanılır, son yayımlanan kararname ile birlikte Potgorica-Karadağ`a büyükelçi olarak atandı.
 
Bingöl Olay Gazetesi: "Babamızın Korucu Olduğunu İspat Edemedik"
Mehmet Kişi, babasının geçici köy korucusuyken görevi başında hayatını kaybettiğini, ama babasının korucu olduğunu bir türlü ispatlayamadıklarını belirterek, devlet tarafından mağdur edildiklerini ileri sürdü.
 
Bingöl Merkez Yenibaşlar Köyünde 1992 yılında Geçici Köy Korucusu Salih Kişi görevi başındayken hayatını kaybetti. Salih Kişi`nin oğlu Mehmet Kişi Geçici Köy Korucusu olarak görevi başındayken, hayatını kaybeden babasının görevli olduğunu bir türlü ispatlayamadıklarını ifade etti.
 
Birçok kapıyı çaldıklarını ve birçok insan hakları savunucusu yerlere başvuruda bulunduklarını söyleyen Kişi, babasının görev başında hayatını kaybettiğini ve o dönem korucu başı olan aynı zamanda köy muhtarı olan Ahmet Kızılboğa`nın konuyla ilgili el yazısı ve altında imzası olan bir belgeyi gösterdi.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: `Valinin Söz Verdiği Okul Neden Programdan Çıkarıldı?`
CHP Yedisu İl Genel Meclis Üyesi Daimi Korkar, Vali Mustafa Hakan Güvençer`in ilçelerinde lise yapılması için söz verildiğini ve okulun 2012 yılı programına alındığını belirterek, "Sonradan öğrendik ki okul programdan çıkarılmış. Bunun gerekçesini öğrenmek istiyoruz" dedi.
 
Yedisu İlçesi`nde ortaöğretim tek lisede veriliyor. Mevcut lisenin 1960`lı yıllarda yapıldığı ve karakoldan okula dönüştürülen bir yapı olduğu belirtildi.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl`de Akıllara Zarar Dolandırıcılık Vakası!
Bingöl`de bir bayan, polis merkezine giderek babasına ait cep telefonun uzun süre meşgul olduğu ve sağlığından endişe ettikleri yönünde yaptığı ihbar üzerine, polis ekiplerince kısa sürede başlatılan arama çalışmaları sonuç verdi. Baba, dolandırıcı şebekesine 19 bin TL para transfer etmeye çalışırken polis tarafından engellendi ancak....
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: "Eşim İntihar Etmedi"
İntihar ettiği iddia edilen Nursel Boğatekin`in eşi Recep Boğatekin, eşinin intihar etmediğini, kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir