• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden artan hırsızlık olaylarına ilişkin yetkililere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, kentte son aylarda giderek artış gösteren başta kapkaç olmak üzere hırsızlık olaylarına dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Kapkaç olaylarının daha fazla artmadan, bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, özellikle internet kafelerde, sokak köşelerinde birilerinin toplandığı, organizeli bir şekilde çocuklara, gençlere uyuşturucu madde satıldığının herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Aydın, "Daha önce yaşanan bu soruna dikkat çekmemizin ardından kolluk güçleri tarafından bazı internet kafelere az da olsa bazı denetimler yapıldı ve bu da bizleri sevindirdi. Yalnız bu son zamanlarda ciddi anlamda bazı mahallelerde kapkaç olaylarına şahit olduk. Özellikle bayanlara yönelik yapılan kapkaç olayları çok çirkin ve bizi çok üzmüştür." dedi.

Kolluk güçlerinin, halkı rahatsız ve mağdur eden hırsızlık çetelerine karşı tedbir almasını isteyen Aydın, “Batman`da genelde şebeke halinde çalışan hırsızlık çeteleri vardır. Bu çete gerek mahalleli ve gerekse de kamuoyu tarafından tanınan kişilerdir. Bunlar organizeli bir şekilde çalışmaktadırlar. Halk bunları tanıyıp bildiği halde kolluk güçleri bunları nasıl tanımaz ve bunlara nasıl müdahale etmez diye anlamakta zorluk çekiyoruz. Çağrımız, kolluk güçlerinin bunlara yönelik bir tedbir almalarıdır.” diye belirtti

Daha kötü sonuçlar yaşanmadan var olan sorunun önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, aksi takdirde ileriki zamanlarda çok daha kötü sonuçların doğacağından endişe duyduğunu ifade etti.

Aydın, "Bu olayların önüne geçmek için de gücü elinde bulunduran kolluk güçlerinin bunlara bir an önce müdahale etmesi ve engel olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda gerçekten çok rahatsızız. Elimizden bununla ilgili herhangi bir şey gelmediği için bundan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. İnsanlar artık kapılarına çelik kapı takıyor. 5`inci katta oturdukları halde penceresine demir korkuluk yapıyorsa bu Batman`ımız için büyük bir ayıptır. Bu olayların ivedilikle önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir